28 / 03 / 2024

Fikirtepe'de banka garantisi için ilk adım atıldı!

Fikirtepe'de banka garantisi için ilk adım atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepeliler'in kentsel dönüşüm şüphelerini ciddiye aldı ve firmaların banka bilgilerini istedi. Fikirtepe Yatırımcı Profili Veri Bankası oluşturan Bakanlık, müteahhitlere hangi bankalarla çalıştıklarını sordu.



Fikirtepe de banka garantisi için ilk adım atıldı!


Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında geçtiğimiz hafta (29 Kasım Cumartesi günü) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'nde düzenlenen ikinci Fikirtepe zirvesinde ortaya atılan, "Fikirtepeli firmalara güvenemiyor, yapı adalarında imzaların yüzde 100 toplanabilmesi için firma ve projenin arkasında banka garantisi olmalı" önerisi Bakanlığı harekete geçirdi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü, Müsteşar Prof. Dr. Mustafa Öztürk tarafından düzenlenen ikinci Fikirtepe zirvesinde dile getirilen "banka garantisi" fikrini ciddiye aldı ve ilk adım olarak Fikirtepe Yatırımcı Profili Veri Bankası'nı kurdu...


Fikirtepe'de son durum ne? Öğrenmek için tıklayın!


Beşiktaş Balmumcu'da bulunan müdürlükten, Fikirtepe'de yatırım yapan müteahhit firmalara gönderilen Firma Bilgileri Formu'nda firmaların proje ada numaraları, firma ünvanları, ticaret sicil numaraları, vergi daireleri, kuruluş ve irtibat adresleri ile şirket ortaklarının cep telefonu numaraları, T.C. kimlik numaraları ile ikamet adreslerine varana kadar özel bilgiler istendi. 


Müteahhitlerin banka bilgileri isteniyor!


Fikirtepe Yatırımcı Profili Veri Bankası için gönderilen bilgi formunda firma ve patronlarının kişisel bilgilerinin yanı sıra firmanın çalıştığı bankaların da sorulması dikkat çekti. 


Her yapı adası için ayrı ve eksiksiz doldurulması istenen formda firmanın çalıştığı bankanın adı, şubesi, banka hesap numarası ve banka şube kodu bilgileri istendi. 


İşte müdürlük tarafından müteahhit firmalara gönderilen o form;


Fikirtepe de banka garantisi için ilk adım atıldı!


Geri Dön