25 / 04 / 2024

Uzungöl Teleferik Projesi için ilk adım atıldı!

Uzungöl Teleferik Projesi için ilk adım atıldı!

Ünlü turizm merkezi haline gelen Trabzon'un Uzungöl bölgesinde hayata geçirilecek Uzungöl’de teleferik projesi için ilk adım atıldı. 3 bin 540 metre uzunluğunda olacak proje 2018 yılının Aralık ayında misafirlerini taşımaya başlayacak.



Turizm merkezi haline gelen Uzungöl'de hayata geçirilecek teleferik projesinde sona yaklaşıldı. 2013'te projesi hazırlanan ancak aradan geçen 5 yıl boyunca yapımına  ‘hayal’ gözüyle bakılan teleferik projesinde ilk adım atıldı. 

Kaçkar Dağları’nın eteklerinde olan teleferik projesinde direklerin olacağı bölgelerde ağaç kesimi tamamlandı. Toplam 3 bin 540 metre uzunluğunda olacak teleferikte ormana zarar vermemek için 55 tane ağaç kesildi.

207'v yılının Aralık ayında hizmete açılması planlan projede 10 kişilik 40 vagon. 2013 yılında başlatılan proje için 2017'de izin alındı. 

Uzungöl’de yapımı devam eden teleferik projesinin ortaklarından Şükrü Fettahoğlu,  “2013 yılında eski Valimiz rahmetli Recep Kızılcık’ın teşebbüsleriyle bu işe başladık. 14 Şubat 2017 tarihinde bütün profesörleri tamamladık ve projemizi onaylattık. Direklerin geçeceği alandaki ağaçların kesim işlemleri tamamlandı. Kazı çalışmaları yapılıyor. Direkleri diktikten sonra Aralık sonuna kadar 2 istasyonu faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz. Bu 2 istasyon arasındaki mesafe ise  2,5 km olacak. Sonrasında kuracağımız 3. istasyonla birlikte toplam mesafe 3 bin 540 metre olacak. Yani Karadeniz’in şuandaki en uzun mesafeli teleferiğidir. Yaklaşık maliyeti 300 milyon TL civarında olacak” diye konuştu.
 


Geri Dön