27 / 04 / 2024

Fikirtepe'de kentsel dönüşümün sembol binası yıkıldı!

Fikirtepe'de kentsel dönüşümün sembol binası yıkıldı!

Kadıköy Fikirtepe'de, sahibi anlaşmaya yanaşmadığı için dokunulamayan ve 30 dönümlük arsa ortasında tek kalan görüntüsüyle kamuoyunda ilgi uyandıran "yalnız ev" için yapılan ikna çalışmaları başarı oldu.



Kadıköy Fikirtepe'de, sahibi anlaşmaya yanaşmadığı için dokunulamayan ve 30 dönümlük arsa ortasında tek kalan görüntüsüyle kamuoyunda ilgi uyandıran 2 katlı bina yıkıldı. Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat şirketi ile anlaşma imzalamayan hak sahibi Alaaddin Demirel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın girişimleri sonucu ikna edildi. Bunun üzerine binanın yıkımı için bugün iş makineleri bölgeye geldi. 30 bin metrekare arsa ortasında kalan bina, iş makineleri tarafından yıkıldı. Vartaş Genel Müdürü Hasan Can Yavuz, anlaşma sağlanmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Yavuz, "Sonunda bir anlaşma sağlandı. 500 kişiye yakın toprak sahibinin anlaşmasını yaptıktan sonra arda kalan bir kişinin evi Bakanlık marifetiyle anlaşma sağlandı. 


Şuan da yıkımı gerçekleşiyor. Bu yıkım bütün Fikirtepe'nin kilit noktası haline gelmesinden dolayı önemli bu nedenle sevindirici bir durum." Basında çıkan arsa sahiplerine 5 daire verildi haberleri ile ilgili Yavuz, şunları kaydetti: "Daire konuşmuyoruz biz. Bizim birimimiz metrekaredir. Basında çıkan 5 daire haberleri yanlış çıkıyor. Biz metrekare konuşuyoruz. Yapılacak inşaatın belirli bir yüzdesi metrekaresini konuşuyoruz. Bu nedenle kaç dairede anlaşıldı, kaç daire istendi gibi bir surum söz konusu değil." 


Ekonomi Gazetesi 


Geri Dön