19 / 04 / 2024

Fikirtepe’de yıllardır özel sektör yıldırılmaya çalışılıyor!

Fikirtepe’de yıllardır özel sektör yıldırılmaya çalışılıyor!

Fikirtepe’de ilk hafriyat ruhsatını alan İslamoğlu İnşaat, 3 yıldır projelerine çivi bile çakamadı. İslamoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Maksut Turanlı, tüm bu yaşananların özel sektörü yıldırma politikasının bir sonucu olduğunu söyledi…



Fikirtepe yeni imar planı geçtiğimiz aylarda askıya çıktı. Her ne kadar sorunlar çözülmüş görünse de mağduriyetler hala devam ediyor. Bunun en canlı örneği de İslamoğlu İnşaat. Firma Fikirtepe’de ilk hafriyat ve alt yapı ruhsatını alan şirket. Fakat bürokratik engellerden dolayı 3 yıldır projede çivi bile çakamamış. 


Gelinen nokta bizi 3 yıl geriye götürdü

Fikirtepe’de yaşananlar sadece vatandaşları değil firmaları da mağdur ettiğinin altını çizen İslamoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Maksut Turanlı, bölgede yaşananların özel sektörü yıldırma politikasının bir sonucu olduğunu söyledi. Maksut Turanlı, “Biz Fikirtepe’de ilk ruhsat alan firmayız. Fakat 3 yıldır projede çivi bile çıkamadık. Fikirtepe’de özel sektör yıldırılmaya çalışıldı. Fakat bunu yapamayacaklarını anladıkları için imar izni verildi ama bu  da bizleri sadece 3 yıl geriye götürdü. Başka bir şey değil” dedi. 


Yaşananlara rağmen umutluyuz

Yaşananlara rağmen umutlu olduklarını ifade eden Turanlı, “Fikirtepe’de yeni plan 25 gün önce askıya çıktı. 10-15 günlük itiraz süresi var. Biz de gönderdik dilekçemizi. Oradan gelecek yanıta göre ya tadilat ruhsatı ile projeyi revize edeceğiz ya da yeniden bir proje geliştireceğiz. Şu an beklemedeyiz. Umudumuzu yitirmedik. Bayramdan sonra konunun netleşeceğini umut ediyoruz” şeklinde konuştu. 


190 hak sahibiyle el sıkıştılar

İslamoğlu İnşaat’ın Fikirtepe projesi 4 bin 500 metrekare alan üzerinde toplam 170 daireden oluşuyor. 2 bloktan oluşan projede konutların yanı sıra mağazalar da yer alıyor. Firma Fikirtepe arazisi üzerinde yaklaşık 90 hak sahibi ile el sıkıştı. İnsanlar evlerini boşalttı ve proje tamamlanıncaya kadar firma hak sahiplerine kira yardımı vermeye devam edecek. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön