24 / 04 / 2024

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm dünyaya tanıtılacak!

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm dünyaya tanıtılacak!

İstanbul Kadıköy’de kentsel dönüşümün ilk akla gelen bölgesi Fikirtepe’de süreç hızlanıyor. Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu “ Bölgedeki projelerin uluslararası bir boyutu var. Bölgeyi dünyaya tanıtacağız." dedi.



İstanbul Kadıköy’de kentsel dönüşümün ilk akla gelen bölgesi Fikirtepe’de süreç hızlanıyor. Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu “ Bölgedeki projelerin uluslararası bir boyutu var. Bölgeyi dünyaya tanıtacağız. 2016 Fikirtepe’nin yılı olacak” dedi.


Kentsel dönüşüm denince en çok akla gelen Kadıköy Fikirtepe’de faaliyet yürüten firmalar, bölgedeki süreci hızlandırırken, Fikirtepe’yi sadece ulusal çapta değil uluslararası platformlarda da tanıtma atağına başladı.


FUAR TANITIMLARI


Bölgede gayrimenkul projesi yapan 17 firmanın bir araya gelerek oluşturduğu Fikirtepe Platformu’nun çalışmaları hakkında bilgi veren Platform Başkanı ve Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, 2016 yılının Fikirtepe’nin yılı olacağını belirterek “Fikirtepe sadece ulusal bir boyutu olan proje değil. Aynı zamanda uluslararsı boyutu olan bir proje. Biz, uluslararası platformlarda yerimizi alacağız. Projeleri ve bölgeyi dünyaya tanıtacağız” dedi. Türkiye’nin yanı sıra uluslararası arenada da Fikirtepe’yi tanıtacaklarını, hazırladıkları büyük maketlerle yurtdışı gayrimenkul fuarlarına katılacaklarını kaydeden Nuhoğlu, Körfez başta olmak üzere MIPIM gibi büyük fuarlarda Fikirtepe’yi en iyi şekilde yabancı yatırımcıya tanıtmak için planlar yaptıklarını kaydetti. Nuhoğlu  “İstanbul’u anlatan maket ve Fikirtepe’de faaliyet gösteren şirketlerin projelerinin de anlatıldığı bölgeyi anlatan büyük bir maketle fuarlarda katılacağız” dedi. Bölgede yaşanan süreci hızlandırmak için Fikirtepe Platformu’nu kurduklarını belirten Nuhoğlu, Platformun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bölge vatandaşları, sivil toplum kuruluşları ve şirketler arasındaki iletişim sürecini yöneteceğini belirtti.


SOSYAL PROJE


Fikirtepe’nin sadece bir kentsel dönüşüm olmadığını aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu kaydeden Nuhoğlu, Fikirtepe’nin çok büyük bir değere doğru gittiğini söyledi. Fikirtepe’de 1 milyon 350 bin metrekarelik alanda önümüzdeki 4 yılda 35 bin konut, 2 bin 500 ticari birim yapılması planlanıyor. Bölgede kentsel dönüşüm tamamlandığında ise projelerin toplam değeri 18 milyar dolara ulaşacak.


2016’da teslimler başlayacak


Ali Nuğoğlu, bölgede 2016 yılında ev teslimlerinin başlayacağını, 2018’de ise Fikirtepe’nin yeni bir çehreye kavuşacağının altını çizerek “Fikirtepe’de 57 yapı adası var, 20’sinde inşaat başladı. Diğer yapı adalarında da sorunlar çözülüyor. Tapu tevhit işlemlerini tamamlayarak projesini Büyükşehir Belediyesi’ne sunan tüm firmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ruhsatlarını alabiliyor” dedi.


Evlerin yarısı satıldı


Bölgede satışa başlayan inşaat şirketlerinin portföyündeki evlerin yüzde 50-60’ını sattığını belirten Nuhoğlu “Şimdi 12-13 bin evin inşaatı başladı. Bölgede evlerin metrekare fiyatı 6-7 bin lira ortalamasında. Bölgede süreç tamamlanınca bu fiyatlar yukarı çıkacak” dedi. İBB ve Bakanlık öncülüğünde master plan çalışmalarının da sürdüğünü belirten Nuhoğlu, bölgede mimari bütünlük sağlanması, yeterli yeşil ve sosyal alan olması için çalışıldığını dile getirdi.


Star


Geri Dön