25 / 04 / 2024

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.



Çalışmalarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu'nda müsilajla mücadele çalışmalarıdahilinde bilgi vermesinden sonra milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşümle ilgili sorular üzerine Bakan Murat Kurum, "Toplamda 39 ilçede hemen hemen her alanda kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız var. Rezerv alan belirlediğimiz, inşaatlarına başladığımız yerinde, gönüllü, hızlı, prensipleriyle vatandaşlarımızın rızasıyla yürüttüğümüz yaklaşık 130 bin bağımsız bölümü içeren kentsel dönüşüm çalışması fiilen İstanbul'da devam etmektedir." dedi.

Fikirtepe deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Bakan Murat Kurum, yine son zamanlarda sık sık gündeme gelen  İstanbul Fikirtepe'de yarım kalan kentsel dönüşüme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla el koyduklarını dile getirerek, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." şeklinde konuştu.

 

Türkiye'de 2 buçuk milyon konutun dönüşümü tamamlandı!


Geri Dön