26 / 04 / 2024

Filistin'de İsrail saldırıları nedeniyle 2 bin konut yıkıldı!

Filistin'de İsrail saldırıları nedeniyle 2 bin konut yıkıldı!

İsrail'in saldırıları nedeniyle 100 binden fazla Filistinlinin yerinden edildiği, Birleşmiş Milletlere göre 1000'den fazla, Filistinli kaynaklara göre ise 2 bine yakın evin yıkıldığı ve binlercesi de hasar gördüğü belirtildi.



İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği son saldırılarda yıkılan evinin enkazında yaşamak zorunda kalan Arafat Zavaria, gidecek başka yeri bulunmadığını dile getirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İsrail'in 10 Mayıs'ta Gazze Şeridi'ne başlattığı 11 gün devam eden saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 253 Filistinli yaşamını yitirdi, 1948 kişi yaralandı.

Saldırılar sebebiyle 100 binden fazla Filistinlinin yerinden edildiği, Birleşmiş Milletlere göre 1000'den fazla, Filistinli kaynaklara göre ise 2 bine yakın evin yıkıldığı ve binlercesi de hasar gördüğü belirtildi. 

Filistin de İsrail saldırıları nedeniyle 2 bin konut yıkıldı!

İsrail'in havadan ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda en fazla yıkım Gazze'nin kuzeyindeki bölgelerde meydana geldi. Gazze'nin kuzeyinde bulunan Beyt Lahiya bölgesi, 12 Mayıs sabahı İsrail hava saldırılarının hedefiydi. Saldırıda 35'ten fazla evin yer aldığı ve 50'den fazla ailenin oturduğu 9 bina yıkıldı. Konutları yıkılan ailelerden bir kısmı çevredeki okullara, bir kısmı da akrabalarının yanına gitti. Gidecek yeri bulunmayan bazı Filistinli vatandaşlar ise kurdukları derme çatma çadırlarda yaşamak için uğraşıyor. Konutları yerle bir edilen Filistinliler, geriye kalan enkazı kendi imkanlarıyla kaldırmak için açlışıyor. Bazıları da demir ve beton yığınları arasından birkaç eşyasını kurtarmak için uğraşıyor.

- "Burada yaşayanların tamamı sivil"

İsrail saldırısında yıkılan evinin enkazında yaşama tutunmaya çalışan Arafat Zavaria, AA muhabirine, yaşadıkları ve içine düştükleri durumu açıkladı. 

Zavaria, ailesini evsiz bırakan İsrail saldırısından sonra eşi ve 4 çocuğunu akrabalarının yanına yolladığını, kendisinin ise evinin enkazında kalmayı sürdürdüğünü belirtti. 

İsrail bombalarının hedefi olan, konutunun da olduğu alanın tamamen sivil yerleşim bölgesi olduğunu belirten Zavaria, şöyle konuştu:

"Döndüğümüzde, evlerimiz yoktu. Yerle bir olmuştu. Rastgele vurulmuşlar, vahşice saldırmışlar. Burada yaşayanların tamamı sivil, evlerinde güven içinde oturan insanlardı. Burayı vurmaları için hiçbir gerekçe yoktu. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. İşgalci İsrail ordusunun bu suçu işlemek için elindeki gerekçesi nedir bilmiyoruz."

- Hiçbir uyarı atışı yapılmadan bombalanmış

Evinin yıkıldığı saldırının 12 Mayıs sabahında yapıldığını dile getiren Zavaria, "Hiçbir uyarı ateşi olmaksızın hedef alındı. Bir anda evlerimiz başlarımızın üstüne yıkıldı. Enkazın altından 8 şehit ve 40'tan fazla yaralı çıkardık. Komşum Et-Tanani ailesi nüfus kayıtlarından tamamen silindi. Rafet et-Tanani ve eşi ile en büyüğü 6 yaşında olmak üzere 4 çocuğu hep birlikte yok edildiler." diye konuştu.

- "Evimi yeniden inşa etme imkanım yok"

Beyt Lahiya'daki saldırılar sebebiyle 50'den fazla ailenin evsiz kaldığına dikkat çeken Zavaria, şunları kaydetti:

"Sizin de gördüğünüz gibi evlerimizin enkazı üzerinde çadır kurmak zorunda kaldık. Gidecek başka yerim yok, Allah bize bir çıkış kapısı gösterene kadar bu çadırlarda kalacağız. Durumumuz çok zor, evimi yeniden inşa etmek ya da ev kiralayabilmek için bir imkânım yok. Yine buradaki binaların altında daha önce çalıştığım işyerleri de yerle bir oldu. Başka bir yerde yaşamak için de hiçbir gelir kaynağım kalmadı. Buraya çadır kurmak ve içinde yaşamak zorunda kaldım."

Filistin de İsrail saldırıları nedeniyle 2 bin konut yıkıldı!

Gazzeliler enkaza uyandı! 17 bin konut ve iş yeri yıkıldı!


Geri Dön