24 / 04 / 2024

İsrail saldırılarında 500 konut zarar gördü!

İsrail saldırılarında 500 konut zarar gördü!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Hasayine, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son hava saldırılarında 30 konutun tamamen yıkıldığını ve 500 konutun da zarar gördüğünü söyledi.



Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine, yaptığı açıklamada, bakanlığa bağlı ekiplerin sabah saatlerinden itibaren İsrail saldırıları sonucu oluşan hasar tespiti ve kapanan yolları açma çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında 30 konut tamamen yıkıldı, 500 konut hasara uğradı." diye konuşan Hasayine, bakanlığın, saldırının izlerini ortadan kaldırmak, vatandaşların acılarını hafifletmek ve yeniden inşa projelerini tamamlamak için çaba sarf ettiğini söyledi.

Filistinli Bakan, bu kapsamda uluslararası kurum ve kuruluşlarla da koordinasyon halinde çalıştıklarını belirtti.

Gazze'den atılan bir roket, dün sabah Tel Aviv'in kuzeyindeki Şaron bölgesinde bir eve düşmüş, evdeki 7 kişi yaralanmıştı. Bunun üzerine İsrail ordusu, dün akşam saatlerinde Gazze'ye saldırı başlatmıştı.

Hamas, dün yerel saatle 22.00'de Mısır'ın ara buluculuğunda Gazze'de ateşkese varıldığını duyurmuş, fakat buna rağmen İsrail bombardımanı sabaha kadar devam etti.

 


Geri Dön