24 / 04 / 2024

Gazze'ye düzenlenen hava saldırılarında 77 yapı yıkıldı!

Gazze'ye düzenlenen hava saldırılarında 77 yapı yıkıldı!

İşgalci İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında bin 252 yapı zarar gördüğü, 77 yapının ise tamamen yıkıldığı açıklandı.



Çalışma ve İskan Bakanı Yardımcısı Naci Serhan, bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in geçen hafta Gazze'ye düzenlediği hava saldırısının yol açtığı hasarı açıkladı. Serhan, "Bölgedeki yapılarda 4 milyon dolar, donanım ve ekipmanlarda 2 milyon dolar olmak üzere saldırının yol açtığı toplam hasar 6 milyon dolar'' diye konuştu.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, İsrail uçaklarının Gazze Şeridi'nde sivillerin yaşadığı evleri hedef aldığını belirten Serhan, "Söz konusu saldırılarda, zarar gören bin 252 yapıdan 77'si tamamen yıkıldı" dedi.

Saldırıda hedef alınan binaların çevresindeki yapıların da zarar gördüğünü ifade eden Serhan, telefon ve elektrik şebekelerinde de hasar meydana geldiğini söyledi.

Uluslararası toplumu bu saldırıların tekrarlanmamasına, sivilleri ve onların yaşam alanlarının korunması konusunda çağrıda bulunan Bakan yardımcısı Serhan,  İsrail'in 2008 ila 2014 yıllarındaki Gazze saldırılarını hatırlatarak, bu saldırılarda zarar gören yapıların yeniden imarının hala tamamlanmadığını ifade etti.

Saldırılarda yıkılan yapıların yüzde 77'si, kısmi yıkılan yapıların da yüzde 70'inin inşasının tamamlanabildiğini söyleyen Serhan, ayrıca artan nüfus sonucu, Gazze'de her yıl 14 bin yeni konutun inşa edilmesine gerek duyulduğunu kaydetti.


Geri Dön