25 / 04 / 2024

Elazığ'daki orman yangınında 10 hektar zarar gördü!

Elazığ'daki orman yangınında 10 hektar zarar gördü!

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat'ın, yaptığı açıklamaya göre, Elazığ Baskil ilçesinde dün çıkan yangında, 10 hektar meşelik alan ve iki kayısı bahçesi zarar gördü.



Elazığ'ın Baskil ilçesinde dün çıkan yangında 10 hektar meşelik alanın ve iki kayısı bahçesinin zarar gördüğü bildirildi.


Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, yaptığı açıklamada, Baskil ilçesine bağlı Aladikme köyü Selvi mezrasında dün çıkan orman yangınına 30 personelle müdahale ettiklerini belirterek, "İhbarın gelmesiyle Elazığ Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipleri bölgeye sevk ettik. Elazığ Belediyesine bağlı itfaiye araçları ve ekipleri de söndürme çalışmalarına katıldı. Yerleşim yerlerine doğru ilerleyen yangına müdahale edip can ve mal kaybının önüne geçtik. Köylüler, kürek ve traktörlerle ekiplere destek verdi. Yangın söndürme ve soğutma çalışmalarımız gece geç saatlere kadar devam etti. 10 saat süren aralıksız çalışmamızın ardından söndürülen yangında 10 hektar meşelik alan ve iki kayısı bahçesi zarar gördü" diye konuştu.


Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirten Polat, orman yangınlarında ihbarın erken yapılmasının zararın en aza indirilmesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını istedi.


AA


Geri Dön