27 / 04 / 2024

Balıkesir'deki orman yangınında 2 hektar alan zarar gördü!

Balıkesir'deki orman yangınında 2 hektar alan zarar gördü!

Kepsut'ta balya makinesinden çıkan kıvılcım sonucu başlayan yangında 2 hektar orman alanı zarar gördü



Balıkesir'in Kepsut ilçesinde, balya makinesinden sıçrayan kıvılcım sonucu başlayan yangında, 2 hektar orman alanı zarar gördü. 

Kepsut'a bağlı Danahisar köyü yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. 

Köy yakınındaki bir tarlada hasadın ardından sapları presleyerek toplayan balya makinesinden çıkan kıvılcımla başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. 

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 1 yangın söndürme uçağı, 3 helikopter, 10 arazöz ve 1 dozer ile müdahale ederek kontrol altına aldı. 

Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 hektar ormanlık alanının zarar gördüğü yangında soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. 

     

Hasat dönemine dikkat


Ateş, Kepsut'taki yangının, balya makinesinden çıkan kıvılcım sonucu başladığına dikkati çekerek, çiftçilerin hasat döneminde daha dikkatli olmalarını istedi. 

Hasat makinalarının çalışması sırasında bir kişinin mutlaka kontrol amaçlı bulunması gerektiğini belirten Ateş, ''Hava koşulları açısından hassas döneme girildi. En küçük bir kıvılcım büyük bir yangının başlangıcı olabiliyor. Hasat makinaları çalıştırıldığında vatandaşlar, yanlarında ilk müdahaleyi yapabilecek malzemeyi bulundurmalı. Kıvılcım atıp atmadığını sürekli gözlemlemeli. Aksi takdirde bu tür üzücü durumlar ortaya çıktığı gibi çiftçilerin emekleri de heba olabiliyor'' diye konuştu. 

Recep Ateş, çay ve piknik ateşleri yakılması yanında sigaranın da her an yangına davetiye çıkarabildiğini anımsatarak, özellikle rüzgarlı havalarda bunlardan kaçınılması gerektiğini bildirdi.



A.A.


Geri Dön