23 / 04 / 2024

Bodrum'da çıkan yangında 20 hektar alan zarar gördü!

Bodrum'da çıkan yangında 20 hektar alan zarar gördü!

Bodrum 'da makilik ve otluk alanda yangın çıktı. Konacık beldesindeki otluk ve makilik alanda çıkan yangında 20 hektar alan zarar gördü, yangında alevlerin tehdit ettiği bir ev yanmaktan son anda kurtarıldı




AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Konacık beldesi Beylikkırlar mevkisindeki akşam saatlerinde otluk ve makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyümüştü.


Yangına havadan bir helikopter, karadan Bodrum, Konacık, Ortakent-Yahşi, Bitez, Turgutreis belediyeleri itfaiye ekipleri ile Bodrum AKUT ekipleri müdahale etti. Söndürülen yangın sonucu 20 hektar makilik ve otluk alan zarar gördü.


Yangında alevlerin tehdit ettiği bir ev yanmaktan son anda kurtarıldı. Yangına müdahale eden bir orman işçisi de dumanlardan etkilendi. Sağlık ekipleri, işçiye ilk müdahaleyi yaptı.


 Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ile İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, çalışmaları yakından takip etti. Gödekmerdan, yangında ormanlık alanın zarar görmediğini söyledi.


Alevlere havadan ve karadan müdahale edildiğini bildiren Gödekmerdan, kontrol altına alınan yangında rüzgar nedeniyle tedbirli davranıldığını, soğutma çalışmalarını sürdürüldüğünü ifade etti. 


Gödekmerdan, yangının 20 hektarlık alanda etkili olduğunu kaydetti.


AA


Geri Dön