20 / 04 / 2024

Filistin'den "Kudüs surlarının yıkılması çağrısına" tepki!

Filistin'den

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi'ndeki meclis üyelerinden Arieh King tarafından yapılan "Kudüs'ün Eski Şehir bölgesini çevreleyen surların bir kısmının yıkılması" çağrısına tepki gösterdi.



Filistin'den "Kudüs surlarının yıkılması çağrısına" tepki!

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi'ndeki meclis üyelerinden Arieh King'in "Kudüs'ün Eski Şehir bölgesini kapsayan surların bir kısmının yıkılması" çağrısına tepki gösterdi. 

Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, yapılan çağrının, Kudüs ve etrafındaki Yahudileştirme savaşının tırmanışını temsil ettiği kaydedildi.

İslam dünyasının Kudüs'ün surlarının yıkılması çağrısı nedeniyle "ciddiyetle ilgilenmeleri" istenen açıklamada, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler'e (BM) İsrail'in planlarını durdurmak için harekete geçme çağrısı yaptı.

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi'ndeki meclis üyesi King, Facebook hesabından yaptığı paylaşımla, Kudüs surlarının bir kısmının yıkılması çağrısı yapmıştı. 

Filistinliler, Yahudi yerleşim gruplarını ve İsrail'in Kudüs belediyesini kenti Yahudileştirme kampanyası yürütmekle suçluyor. 


Geri Dön