29 / 03 / 2024

Aziz Aydınlık'tan Hamarat Eller Çarşısı’nın yıkılmasına tepki!

Aziz Aydınlık'tan Hamarat Eller Çarşısı’nın yıkılmasına tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, 2016 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Hamarat Eller Çarşısı’nın yıkılmasına tepki gösterdi.



Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, 2016 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Hamarat Eller Çarşısı’nın yine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasına tepki verdi.

Aziz Aydınlık konuyla ilgili olarak yapmış olduğu yazılı açıklamada “Haleplibahçe'de bulunan Hamarat Eller Çarşısı 2016 yılında dönemin bakanı, valisi ve belediye başkanlarının katılımıyla açılmış ve herkes emeği geçenlere teşekkür etmişti hatta dönemin AKP İl Başkanı Sn. Beyazgül' de teşekkür edenler arasındaydı ama gördük ki bu çarşı törenle açıldı, törenle yıkıldı” dedi.


NASIL BİR ÖNGÖRÜSÜZLÜK?

Dönemin belediye yöneticileri tarafından ‘sosyal belediyecilik anlayışıyla yapıyoruz’ dediğini anımsatan Aziz Aydınlık, “Sosyal Belediyecilik anlayışla kadınların tüm alanlarda görünür olmasının amaçlandığı belirtilmişti ki buna bende katılıyorum ancak nasıl bir öngörüsüzlüktür ki o gün açılışı yapanlar ‘1'inci derece sit alanına yapılmıştır’ diyerek bugün çarşıyı yıkmıştır!” şeklinde konuştu.

Aziz Aydınlık tan Hamarat Eller Çarşısı’nın yıkılmasına tepki!

1'inci DERECE SİT ALANIYSA BUNA NASIL GÖZ YUMDUNUZ?


Çarşının yıkımının 1’inci derece sit alanında bulunması sebebiyle yıkıldığını anımsatan Aydınlık “Yapılan çarşı 1'inci derece sit alanıysa açılışında teşekkür edenler ŞBB Başkanı olduktan sonra ne oldu da 180 derece dönüp çarşı için ‘görsellik anlamında gerçekten burayı baltalıyor’ diyebilmiştir? 1’inci derece sit alanıysa buna nasıl göz yumdunuz?” şeklinde konuşarak Başkan Zeynel Abidin Beyazgül’ü eleştirdi.


BELEDİYEYİ NE KADAR ZARARA UĞRATTINIZ?

Yapılan çarşının ve yıkım işlemlerinin milletten alınan vergilerle yapıldığını dile getiren Aziz Aydınlık, “artık olan olmuş ve milletin parasıyla yapılan Hamarat Eller Çarsısı yıkılmıştır. Şimdi ben de herkesin sorduğu o soruyu soruyorum; belediyeyi ne kadar zarara uğrattınız?” dedi.


HERHANGİ BİR SORUŞTURMA AÇILACAK MI?

1’inci derece sit alanında hayata geçirilen Hamarat Eller Çarşısının ayrı bir hukuksal boyutu olduğunu belirten Aydınlık, “Bu çarşının 1.’inci derece sit alanına yapıldığını zaten kendileri ifade ediyor. 1’inci derece sit alanı olmasının zaten ayrı bir hukuksal boyutu var ama birde burada kamu zararı var. İlgili bakanlık, kamu kurum ve kuruluşları herhangi bir soruşturma açacak mı merak ediyorum?” dedi.
 

Şanlıurfa Hamarat Eller Çarşısı yıkıldı!


Geri Dön