29 / 03 / 2024

Finansı bilmek patronları ve bireyleri neden batırır?

Finansı bilmek patronları ve bireyleri neden batırır?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Finansı bilmek patronları ve bireyleri neden batırır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 14 maddelik analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1 'den "Finansı bilmek patronları ve bireyleri neden batırır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 14 maddelik analizi...

Finansı bilmek patronları ve bireyleri neden batırır?

1) Kumarhanede her zaman kasa kazanır. Kumarhaneye giren para dışarı çıkmaz:) Finansta da parayı her zaman banka sahipleri kazanır:) 

2) Finans bir enstrümandır. Neyin enstrümanı? İş yapmanın ve işinizi geliştirmenin enstrümanı. Bunu öğrenenlerin önceliği finans olur. Düşünce sistematikleri üretim ve ticareti bir kenara bıraktırır.

3) Her işte valör ve vadeyi hesaplamaktan yaptıkları işin özünü kaçırırlar. Yaptıkları işin özünü kaçırınca da kazanç oranları düşer. Finansal darboğazlarla uğraşırlar.

4) İşleri daha iyi idare etmekte bir "araç" olan finans, amaca dönüşür. Finans amaç olduğunda ise "son" başlamıştır.

5) Çevrenize bakın. Geleneksel ticaretle uğraşanların hiç birisi haylaz evladı veya evlatları yoksa veya bir sağlık problemi ile karşılaşmamışlarsa kolay kolay iflas etmezler. Çok büyük fırtınalarda bile gemilerini yüzdürürler.

6) Geleneksel ticarette "finans" ve "kredi" yoktur. İşe odaklanma ve işten para kazanmak vardır. Büyüme yavaş ve sağlıklıdır.

7) Modern ticarette ise iş baştan sona finans yönetimidir. Böyle olunca da işin özü hep kaçırılır.

8) Daha yüksek cirolar yapılır. Ama kazanç oranı düşer. Düşen oranın da önemli bir kısmı bankalara gider.

9) Pazardaki daralmalarda kazanç sıfırlanır. Ya da eksiye gider. Bu durumda da işletme ve menkul ve gayrimenkuller bankanın olur.

10) En iyi finans yönetimi finansa muhtaç olmamaktır. Finansal büyüme hormonlu büyümedir. Eninde sonunda zarar ve iflas olarak karşımıza çıkar. 

11) 10 liranız varsa 100 liralık iş yapmayın. Bunu yapanların hepsi bugüne kadar battı.

12) 10 liranız varsa 5 liralık iş yapın. Geriye kalan 5 lira ile sermayenin gücünü kullanarak iş yapın. 

13) Bunu yaptığınızda yüksek ciro yapmazsınız. Ama kazançlı iş yaparsınız.

14) Dünyada binlerce yıldır ticaret yapanlar bu yöntemi kullanırlar. Size de gönderdikleri bankacılarla büyümenin yolunun finansal araçları kullanmaktan geçtiğini anlattırırlar:)


Piyasada kimlerin işleri iyi? Kimlerin kötü?

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın


Geri Dön