25 / 04 / 2024

Finike Sahil projesi 2016'da tamamlanacak!

Finike Sahil projesi 2016'da tamamlanacak!

Göreve gelişinin birinci yılında yaptıkları çalışmaları anlatan Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, hizmet üretmeye yönelik yoğun mesai harcadıklarını söyledi.



Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarioğlu, 1 yıllık görev süresinde gerçekleştirilen faaliyetten değerlendirmek amacıyla Zirve Kafe'de basın toplantısı düzenledi. 



1 yılda projelenil altyapısını oluşturmaya yönelik çaba sarf ettiklerini söyleyen Başkan Sarioğlu, 'Facebook Şövalyeleri" diye nitelendirdiği bazı muhalif kesimin, 'Ortada bir şey yok' tavrı sergilediğini ancak aksine hizmet üretmeye yönelik yoğun mesai harcadıklarım vurguladı. Toptancı Halı konusunda Biiyiikşehir Belediye Başkam Menderes Türel ile yapılan toplantı sonucu önemli mesafe kat ettiklerim aktaran Başkan Sarioğlu, halin 2015 yılı yatırını planına alındığım anlattı. Belediyeye yeni hizmet binası kazandırma yönündeki çalışmalarda İller Bankası'ndan kredi desteği alacaklarını kaydeden Başkan Sanoğlu, Mayıs aynıda ihaleye çıkmak için gayret ettiklerini belirtti. 



'HASTANENİN TEMELİ SEÇİM ÖNCESİ ATILACAK' 

Adliye binası yapımının da hızlı şekilde başlatılacağını söyleyen Başkan Sarıoğlu, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan Emin Akın İlkokulu'nun yeııı binası ıçiıı de Milli Eğıtmı Bakanlığı'ndan 3 milyon liralık bütçe aldıklarını vurguladı. 



Karayolları bahçesine yapılması planlanan hastane hakkında da bilgi veren Başkan Sarioğlu "96 yataklı olacak ve bölgeye hizmet verecek. Hızlı bir şekilde ihaleye çıkılarak, seçim öncesinde temeli atılacak. Yine bizim dönemimizde Finike'ye kazandırmış olacağımız bir eser daha. Yapımı konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca sağlık hizmetleri kapsamında evde bakımı hizmetlerine önem veriyoruz. Finike Belediyesi olarak Kamu Hastaneleri Birliği ile imzaladığımız protokol sonrası, Evde Bakım ve Sağlık Hizmetlerine araç ve personel desteği vermeyi taahhüt ettik. İmzaladığımız protokol öncesi Finike'de bu hizmeti alanların sayısı 145'di. Biz bu sayıyı 205"e çıkardık ve ayda 230 ev ziyareti gerçekleştiriyoruz" dedi. 



Uzun yıllar mahkemesi devam eden ve dava sonrası hazineye tescili yapılan 300 parsel konusuna değinen Başkan Sarioğlu, "Yarım asırlık bir mülkiyet sorununu çözmek için elimizi taşın altına soktuk. Bu alan üzerinde tapusuz evlerin sahiplerine yönelik, hak tespit çalışmalarım bitirdik. Şimdi belediyemiz ve maliye arazide ortak bir çalışma yürütüyor kısa süre sonra bu çalışma da bitince maliye hazinesinden bu sorunlu bölgenin belediyemize devri gerçekleşecek. Hayalı adımlarla değil somut adımlarla ilerliyoruz" diye konuştu. 



'DAR GELİRLİYE TOKİ' 

Atatürk Caddesi 'nin düzenlenmesine yönelik Ar-Ge biriminin çalışmalarıyla vatandaşların istekleri ve ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda proje hazırlandığını kaydeden Başkan Sarioğlu, altyapının tamamlanmasıyla projeye başlayacaklarını anlattı. Yeşilyurt Halaç mevkiinde 56 bin metrekare alanda  TOKİ  konutları yapılması için talepte bulunduklarını aktaran Başkan Sarioğlu, "Hızlı şekilde planlamaya gidilip düşük gelir seviyesindeki vatandaşlarımızın da ev sahibi olması yönünde adımlar atıyoruz. Ayrıca 18 uygulaması yapamadığımız Hasyurt merkezde uygulamalarda kolaylık olması açısından imar planı yapacağız. Zira Hasyurt'ta ne iskanlı bir ev ne ticari alan ne de yeşil alanımız var şeklinde konuştu. 



'SAHİL PROJESİ 2016'DA' 

Finike sahiline yapılması planlanan projeden de bahseden Başkan Sarioğlu, şöyle dedi:"Antalya Büyükşehır Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı yetkilileri geçen hafta gelip sahillerde incelemede bulundu. 



2016 yatırım programına alınması gayretindeyiz. Proje Büyükşehir tarafmdaıı yapılacak. Ayrıca sahillerimi zdeki kumsalların günden güne gitmesini engelleyecek dalgakıranlar için de bir çalışma içerisindeyiz. 

Batimertik haritasını (deııız altındaki eğimleri gösteren harita) bitirmek üzereyiz. Biter bitmez Devlet Limanlar ve Havameydanları (DLH) Genel Müdürlüğü'ne göndereceğiz. Proje onlar tarafından yapılacak."



Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön