26 / 04 / 2024

Finike Ziraat Odası Başkanlığı yeni binası hizmete girdi!

Finike Ziraat Odası Başkanlığı yeni binası hizmete girdi!

Finike Ziraat Odası tarafından yaptırılan yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete girdi. Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Finike’nin tarım konusunda Türkiye ve dünya genelinde üretimiyle kendisini ispat etmiş bir ilçe olduğunu söyledi...




Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türk çiftçisinin üretimle ilgili bir sıkıntısı bulunmadığını, ancak ürettiği ürünü pazarlamakta zorluk çektiğini söyledi.


Finike Ziraat Odası tarafından yaptırılan yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete girdi.


Açılışta konuşan Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Finike’nin tarım konusunda Türkiye ve dünya genelinde üretimiyle kendisini ispat etmiş bir ilçe olduğunu söyledi. Çiftçilerin örgütlenmesinin önemine değinen Kaymakam Yakuta, bu konuda Finike Ziraat Odası yöneticilerine çiftçilere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. 


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da, Türkiye'de en kısa sürede üretici birlikleri kanununa ihtiyaç olduğunu söyledi. Üretici birliklerinin bir müdahale kurulu gibi piyasaya girmesi ve soğuk hava zincirini oluşturması gerektiğine inandıklarını kaydeden Bayraktar, bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de kendilerine bir çalışma yapılacağını ifade ettiğini belirtti.


Bayraktar şöyle konuştu:


"Çiftçiler olarak maalesef Türkiye’de ürün pazarlama konusunda sıkıntı çekiyoruz. Türkiye'nin üretme sorunu yok, yıllık büyüme rakamlarına baktığımızda tarımdaki büyüme rakamı genel büyümenin üzerinde. Türk çiftçisi üretiyor bir şekilde. Ancak takip edilmesi gereken başka bir ekonomik gösterge var, o da tarımsal ÜFE. Tarımsal ÜFE’ye baktığımızda, genel ÜFE’nin altında gidiyor. Bu, Türk çiftçisi üretiyor, ama malını pazarlamakta zorluk çekiyor demektir. İşte bizim burada devreye girip bu işi çözmemiz gerekir. Bizde Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak bu manada çalışmalarımız devam ediyor."


-"Et lobileri faaliyette"-


Hayvancılık konusunda bazı art niyetli kişilerin son günlerde piyasaları etkilemeye çalıştığını savundan Bayraktar, özellikle süt hayvancılığında fiyat istikrarı yakalanamamasından dolayı üç ya da beş yılda bir hayvanların kesime gittiklerini ifade etti. 


Et ithalatı konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanının "Et lobilerine fırsat vermeyelim" dediğini hatırlatarak teşekkür eden  Bayraktar, "Kurban Bayramı yaklaşırken, et ithalatı yapmak isteyen et lobileri faaliyette. Bunlar ithalatın kapısının açılmasını istiyorlar, bunlara müsaade etmeyeceğiz. Çünkü ahırlarımız dolmaya başladı. Yılın ilk çeyreğinde 225 bin ton, yıllık bir milyon ton et üretimimiz var. Üretim açığımız yok, kurbana rahat bir şekilde giriyoruz. Bu şartlarda ithalat kapısını açmak, bu ahırların boşalması demektir" diye konuştu. 


Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu da, çok amaçlı yöre çiftçilerinin kullanımına uygun olarak odası binası yaptıklarını söyledi.


Finike Ziraat Odası Başkanlığı tarafından oda binasının yapılmasında emeği geçenlere plaket verilmesinin ardından, dua okundu ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.


Açılışa katılanlar daha sonra yeni hizmet binasını gezerek bilgi aldılar.


Açılışa AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı. 


AA


Geri Dön