26 / 04 / 2024

Ardahan Ticaret Odası'nın yeni binası hizmete açıldı!

Ardahan Ticaret Odası'nın yeni binası hizmete açıldı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyetle, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi....




Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyetle, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.


Bakan Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’nin coğrafik konum bakımından çok önemli bir yerde bulunan büyük bir ülke olduğunu ifade ederek, üç eski kıtanın kesiştiği bir noktada olan ülkenin stratejik açıdan da önemli bir konumda bulunduğunu belirtti. Genç bir nüfusa sahip olan, üretken ve cesur olan insanımızın, müteşebbisimizin önündeki engelleri yöneticilerin kaldırması konusunda duyarlı olmaları gerektiğine değinen Bakan Yazıcı, şunları kaydetti:


"Türkiye'nin gerçekten değişim ve dönüşümünü izlerseniz, iş görme tarzımızın başlama ve bitirme odaklı olduğunu görürsünüz. İşinizi takip etmezseniz, başlatırsınız, işler gecikir. Hiçbir zaman popülizme kaçmadık. Yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemiyoruz. Söylediklerimizi mutlaka düşünerek, hazineye bakarak imkanlar dahilinde planlayarak söylüyoruz. Böyle bir yürüyüşümüz var. İş dünyasıyla ilişkilerimizde böyle" diye konuştu.


Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı’nın temelinin bugün atıldığını hatırlatan Bakan Yazıcı, "Bugün temelini attığımız Çıldır- Aktaş gümrük kapımızın elbette ki bu bölgeye ve Türkiye’nin ekonomisine çok büyük bir katkı sağlayacak. İnşallah Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı, 10 ay sonra açılışını yaptığımızda önemli ölçüde bölgeye katkı sağlayacak, maliyetleri düşürecek" değerlendirmesinde bulundu.


TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da, Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı’nın, Kars ve Ardahan için çok önemli olduğuna işaret ederek, "Özellikle bu kapı Kars ve Ardahan için büyük bir nimet. Burası sadece bir ticaret yolu değil. Yanı başınızda 18 milyon nüfus ve bunların ihtiyaçları var. Kalkınma ajansları vasıtasıyla ne ithal ediyorlarsa, bunun hesabını yapın, hangi ürünü biz üretirsek oraya satarız. Türkiye'nin artık doğusuna hizmet verebilme adına büyük bir fırsatınız var. Onun için buraya sadece yoldan geçsinler de yemek yesinler diye bakmamak lazım. Bunu iyi değerlendirebilirsek Ardahan’ın çehresi 5 sene sonra çok daha farklı olur" diye konuştu.


Özel bankaların Kars ve Ardahan'da çok yer almadıklarına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "Özel bankalarımız maalesef Ardahan’da, Karsta çok vazife yapmıyorlar. Açılan kredilerin yüzde 80'i kamu bankalarından. Buranın kalkınabilmesi, sermaye ihtiyaçlarının giderilebilmesi noktasında bankaların biraz da buraya yüzünü çevirmesi lazım. Eğer bunları yapabilirsek o zaman Ardahan inşallah bir 5 sene sonra bugüne göre kat be kat daha zengin daha müreffeh olacağını düşünüyorum" dedi.


İha


Geri Dön