20 / 04 / 2024

Finike'deki tarihi binalar yenileniyor!

Finike'deki tarihi binalar yenileniyor!

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Eski Mahalle’deki tarihi ve eski binaların aslına uygun olarak yenileceğini açıkladı.



Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Eski Mahalle’deki tarihi ve eski binaların aslına uygun  şekilde yenilenmesi için ihaleye çıkıldığını söyledi. Başkan Geyikçi, daha önce teknik sorunlar sebebiyle ertelenen ihalenin bu kez 14 Temmuz 2020 tarihinde saat 14.00’da düzenleneceğini açıkladı. Çalışmaların tamamlanmasıyla Finike’nin çehresinin değişeceğiniden bahseden Başkan Geyikçi, “Bu çalışmaların gerçekleşecek olmasında Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’nun emeği ve katkısı çok büyüktür. Kendisine şahsım ve Finike halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Finike deki tarihi binalar yenileniyor!

Finike’nin kabuğunu kıracak proje hakkında konuşan Başkan Geyikçi, şu ifadeleri kullandı: “İlçe merkezimizde bulunan Eski mahallede 9 adedi tescilli, 14’ü geleneksel, 9’u 1950 tarihinden sonra inşa edilmiş 33 adet yapı bulunmakta. Bu yapılar süreç içerisinde deforme olmuş durumda. Antalya Valiliğimizin desteği ile 33 adet binada aslına uygun olarak yenileme çalışması gerçekleştirilecek. Ayrıca yapıların bulunduğu sokaklarda da iyileştirme çalışması gerçekleşecek. Sokak zeminleri kesme taşlarla kaplanacak. Sokak aydınlatmalarında ise tarihi havayı yansıtan malzemeler kullanılacak. Bu çerçevede proje ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı ve ihale aşamasına gelindi. İhale 14 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. Ardından çalışmalar için yasal süreç başlayacak.” 

Projenin tamamlanmasından sonra çalışmalar düzenlenen alanda bulunan binaların görülmeye değer bir hal alacağını ve Finike’nin geçmişe ayna tutan turistik bir bölgeye sahip olacağını ve potansiyelini artıracağından bahseden Başkan Geyikçi, “Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen Sayın Valimiz başta olmak üzere Antalya Valiliği’nin değerli çalışanlarına da teşekkür ederim” diye konuştu. Başkan Geyikçi, Vali Karaloğlu’nun Antalya’ya hizmetleri nedeniyle teşekkürlerini ileterek, yeni görevinde başarı dileklerinde bulundu.  Başkan Geyikçi, projenin hayata geçmesinde emeği geçen Finike Belediyesi personeline de teşekkürlerini iletti.
 


Geri Dön