28 / 03 / 2024

İngiltere'deki Cambridge Koleji için tarihi binalar araştırılıyor!

İngiltere'deki Cambridge Koleji için tarihi binalar araştırılıyor!

İşadamı Hakan Şaştım, İstanbul'da Cambridge adıyla kurduğu koleji, İngiltere'ye taşıyor. İşadamı eğitimin merkezi Cambridge'teki okul için tarihi binaları araştırıyor..



İstanbul Taşdelen'de geçen yıl açtığı okula Cambridge ismini veren işadamı Hakan Şaştım, şimdi de gözünü İngiltere'ye çevirdi. Yerleşim birimlerinin marka olarak kullanılmasında bir sınırlama olmadığını gören işadamı, Cambridge Koleji'yle adım attığı eğitim sektöründe yurtdışına açılmaya karar verdi. Şaştım, şimdi bu markayı Cambridge Üniversitesi'nin meşhur ettiği şehre taşıyor. Cambridge'te yüzyıllık okullardan birini almak için görüşmelere başlayan işadamı, Avrupa merkezinin burası olacağını söyledi. 


YURTDIŞINDA BÜYÜYECEK 

İstanbul-Taşdelen'de 400 öğrenci kapasiteli binasıyla 2014-2015 eğitim-öğretim dönemine başlayan kurum, anaokul, orta bölüm ve lisenin hazırlık sınıfına öğrenci alıyor. Körfez ülkeleri, Balkanlar ve Avrupa'da okullar açmak istediğini vurgulayan Şaştım, şöyle konuştu: "Cambridge kentinde bir okul açacağız. Adı yine Cambridge Koleji olacak. Bunun için görüştüğümüz kişiler ve baktığımız binalar var. Hedefimiz, İngiliz çocuklarını eğitecek okul açmak. 5 yıl içinde kesinlikle Cambridge Koleji'ni İngiltere'ye taşıyacağız." 


Üniversite kuracak

Hakan Şaştım, Cambridge Kolejleri'nin yanına uzun vadede üniversitenin de katılacağını söyledi. 50 dönümlük bir kampus alanı baktıklarını söyleyen Şaştım, "Türkiye'de en az 10 okula ulaşmayı hedefliyoruz. Kırşehir ve Antalya'dan 20 civarında franchise talebi aldık. 10 yıl içinde 100 milyon liralık yatırımla, 10 okul ve 10 bin öğrenciye ulaşacağız" diye konuştu. 


Hakan Şaştım, çocukların sağlıklı beslenmesi için okulda kantin olmadığını söyledi. Şaştım, "Günde 3 öğün diyetisyen kontrolünden geçen yemek veriyoruz. Çocuklar, öğretmen kontrolünde yemeklerini yiyecekleri kadar masadan alıyor" dedi.


Sabah


Geri Dön