27 / 04 / 2024

Finlandiya Bitcoinleri satmak için komisyoncu arıyor!

Finlandiya Bitcoinleri satmak için komisyoncu arıyor!

Finlandiya hükümeti uyuşturucu baskınlarında ele geçirilen 1.981 Bitcoin’i kendi para birimine çevirmek için komisyoncu arayışına girdi. 



Finlandiya'da uyuşturucu baskınları sonucu 1.981 Bitcoin ele geçirdi. Sözcü'de yer alan habere göre; hükümet bu Bitcoin paraları kendi paralarına dönüştürmek için komisyoncu aramaya başladı.

Fiyat artıyor

Ülkenin gümrük idaresi, 2 milyon Euro'ya çıkabilecek iki yıllık bir anlaşma için üç komisyoncu ile anlaşmayı bekliyor. Hükümetin 2018 gibi erken bir tarihte satış yapmak istediği fakat bunun bir kez daha suçluların eline geçmesinden korktuğu aktarıldı. Bununla beraber Bitcoin'in çıkan fiyatı, Fin makamlarını tasfiye etmeye gitmiş gibi görünüyor. Son senelerde birçok ülke, ABD'nin ilk adımı 2014'te atmasıyla birlikte cezai soruşturmalar esnasında ele geçirilen kripto para birimlerini sattı. Finlandiya gümrük idaresi yetkilileri, kripto para birimi Bitcoin'lere uyuşturucu satıcısı Douppikauppa'nın tutuklanmasının ardından 2016 yılında el koymuştu.

Finlandiya Bitcoinleri satmak için komisyoncu arıyor!

Kriptoya yeni vergi 

Son zamanlarda dijital paralara yönelik acil düzenleme yapılması yönünde ABD senatörleri kripto vergilerini yükseltmek istiyor. Politika yapıcılar bu vergiler aracılığıyla 28 milyar dolar daha toplamayı planlıyorlar. Bu fonlar, ülkenin ulaşım ve elektrik altyapısına yapılacak 550 milyar dolarlık yatırımın bir kısmını oluşturacak.

Balinaların Ethereum stokları zirvede 

Kripto para borsalarının dışında  işlem gören en büyük 10 Ethereum adresinin toplam birikiminin 21.3 milyon Ethereum'a ulaştığı ifade ediliyor. Bu sayı, Ethereum piyasaya sürüldüğü 2015 yılından beri görülen en büyük seviye oldu. Balinalar olarak nitelendirilen kurumsal yatırımcılar gibi büyük yatırımcılar, birikimlerini genel olarak borsalar yerine soğuk depolamada tutmayı tercih ediyor. Bu türden yatırımcılar, çoğunlukla satış yapma planları olduğu zaman birikimlerini borsada tutuyor.

Bitcoin ve Ethereum yeniden artışta!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön