17 / 04 / 2024

Fırat Mahallesi'nde inşa edilecek olan semt pazarının temeli atıldı!

Fırat Mahallesi'nde inşa edilecek olan semt pazarının temeli atıldı!

Malatya Belediyesi tarafından Fırat Mahallesi'nde inşa edilecek olan kapalı semt pazarı ve hanımlar kültür merkezinin temeli törenle atıldı. Törene Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da katıldı..



BELEDİYE Başkanı Ahmet Çakır, törende yaptığı konuşmada. 4 yıl önce göreve gelirken hedefledikleri projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirtti. Şehirde dönüşüm projesi başlattıklarını anlatan Çakır, hizmeti adaletli bir şekilde dağıtarak kentin her bölgesini yemlemeye çalıştıklarını ifade etti Uzun vadeli projeleri hayata geçirdiklerim vurgulayan Çakır, "Şehrin 50 yıllık geleceği öngörülerek kentsel dönüşüm master planını hazırlıyoruz Dönüşüm anlamında en güzel örneği burada ortaya koyacağız" dedi. 


Proje hazırlamanın kolay olduğunun altını çizen Çakır, hazırlamadan ziyade bunları hayata geçirmenin önemli olduğuna dikkat çekti. Göreve gelirken 54 projeyi yaşama geçirmeyi planladıklarını söyleyen Çakır, şöyle devam etti: "Günümüzde yüzlerce projeyi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Boş vaatlerde bulunarak hayal üretmedik. Söz verdiğimiz her projeyi hizmete sunduk Kentin büyük bir bölümünü yeniledik 200 caddede altyapı ve yenileme çalışması yaptık Göztepe. Tandoğan. Yeşiltepe. Çöşnük gibi mahallelerle birlikte komple bir çalışma yürüttük. 1.5 milyon metrekare kaplama yaptık. 110 kilometre drenaj hattı yaptık. Göreve geldiğimizde 18 kilometrelik drenaj hattı vardı. 75 kilometre yol açtık Araç filomuzu baştan başa yeniledik İçme suyu şebekelerini yeniledik 140 kilometre su hattını yeniledik Sadece gösteriş için kaldırım çalışması değil tüm altyapıyı dönüştürdük." 



Ayrıntılı Haber


Geri Dön