23 / 04 / 2024

Firüzköy Atıksu Tüneli inşaatı tamamlandı!

Firüzköy Atıksu Tüneli inşaatı tamamlandı!

Atık suların akması yüzünden büyük kirlilik yaşayan Küçükçekmece Gölü'nü kurtarmak için yapılan Firüzköy atık su tüneli tamamlandı. Tünel sayesinde Küçükçekmece Gölü'nün kirklenmesinin önüne geçilmesi planlanıyor...



Uzun süredir kirlilikle boğuşan ve büyük bir çevre felaketine sahne olan Küçükçekmece Gölü için beklenen haber geldi. Bir zamanlar turnadan kızıl kanata, kefalden levreke kadar birçok balık türünün yaşadığı, ancak plansız yapılaşma ve ihmal nedeniyle adeta atık su deposuna dönüşen göl, eski güzel ve temiz günlerine geri dönecek. 


Küçükçekmece Çevre Koruma Proeleri'nden biri olan Firüzköy Atık Su Tüneli inşaatı sona erdi. 

Proje sayesinde gölün kuzeyinden ve Saz lidere havzasından kontrolsüz olarak gölü kirleten atık sular, kolektör ve tüneller vasıtasıyla Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ne yönlendirilecek. 


Küçükçekmece Gölü'nü besleyen ve uzun süredir adeta birer atık su kanalına dönüşen Nakkaşdere. Eşkitıoz ve Sazlıdere'nin suları, bu tesiste arıtılacak. Projenin yaklaşık 47 milyon TL'ye mal olduğunu belirten İSKİ yetkilileri, 4 bin 270 metre uzunluğundaki tünelin günde yaklaşık 1 milyon 183 bin metreküp atık su taşıma kapasitesine sahip olduğunu söyledi. 


Habertürk Gazetesi


Geri Dön