29 / 03 / 2024

Flokinomiks isimli kripto yüzde 2400 değerlendi!

Flokinomiks isimli kripto yüzde 2400 değerlendi!

Elon Musk’ın sosyal medya paylaşımından sonra köpeği Floki'nin ismini taşıyan Flokinomiks ismindeki kripto para bir günde yüzde 2400 değerlendi. 



Milyarder Elon Musk’ın geçen hafta Twitter’da köpeği Floki’nin fotoğrafını paylaşmasından sonra bu köpeğin adını ya da resmini taşıyan kripto para birimleri oldukça değerlendi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Musk'ın pazartesi günü Twitter'dan köpeğinin fotoğrafını paylaşması altcoin piyasasında hareketlenmeye neden oldu. 

Elon Musk’ın köpeği Floki’nin ismine sahip ve Dogecoin’den özenilerek yaratılan yeni kripto para birimi Flokinomiks, bir günde yüzde 2400 değerlendi. 

Musk’ın twitinden etkilenen bir başka altcoin ve yine aynı köpeğin ismine sahip Floki Inu da yüzde 40’tan fazla yükseldi.

Flokinomiks isimli kripto yüzde 2400 değerlendi!

Son olarak Elon Musk'ın pazartesi günü sosyal medya platformu Twitter aracılığıyla gerçekleştirdiği paylaşım sebebiyle Shiba Inu (SHIB) isimli kripto paranın da değeri yüzde 300'den fazla artmıştı. Para birimi son bir haftada ise yüzde 340'tan fazla yükseliş sergilemişti. 

DOGECOİN ENDİŞESİ

Bu tarz altcoinlere ilişkşin genel tedirginlik ise geçtiğimiz aylarda Elon Musk’ın twitleriyle oldukça popüler olan Dogecoin’in akıbetini paylaşma riskinin olmadı. Dogecoin, Elon Musk’ın twitleri sayesinde popülerleşmiş fakat Mayıs'ta zirveyi ulaşan kripto piyasasının düşüşe geçmesiyle beraber büyük değer kaybına uğramıştı. 

Dogecoin Mayıs’ta 0,06 dolardan 0,74 dolara çıkmış fakat Musk’ın bir televizyon programında bu konuda şaka yapmasından sonra değer kaybetmişti. Dogecoin bugün yaklaşık 0.26 dolardan işlem görüyor.

Flokinomiks isimli kripto yüzde 2400 değerlendi!

Blockchaincom’da yazan ve London School of Economics’te misafir araştırmacı olarak görevde bulunan Garrick Hilleman, New York Post’a “Bu şaka paraları üzerindeki risk oldukça yüksek” dedi. Hilleman, “Ünlü destekçisinin ilgisini kaybederse veya ilgi başka bir coine çekilirse başınızın belaya girme olasılığı yüksek dedi.” açıklamasında bulundu.

Bitcoin neden yükselişe geçti? 

Kripto para piyasaları hareketleniyor mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön