24 / 04 / 2024

Kağıthane'de konutlar 3 yılda yüzde 87 değerlendi!

Kağıthane'de konutlar 3 yılda yüzde 87 değerlendi!

Yeni konut projelerinin hayata geçirilmesi ile Kağıthane yeni odak haline geldi. Kağıthane'de konutlar 3 yılda yüzde 87 değer kazandı.



Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre, Kağıthane, yeni konut projeleriyle tüketicinin yeni rotası oldu. Tünel, metro hattı ve yeni çevre yollarıyla ulaşımın güçlenmesi bölgedeki konut fiyatlarını 3 yılda yüzde 87 artırdı.

 

En çok göç alan ilçelerden biri olan Kağıthane'de kentsel dönüşüm projeleri de hız kazandı. Kağıthane'nin değer kazanmasında, Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli'nin açılması, yapımı devam eden metro hattı, dere ıslahı çalışmalarının yanı sıra ana arterlere ulaşım sağlayan çevre yollarının sayılarının artırılması büyük rol oynuyor. 

 

NİTELİKLİ KONUT ARTTI

 

Kağıthane de konutlar 3 yılda yüzde 87 değerlendi!


Kağıthane ile ilgili açıklamalar yapan Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı,  ''Bölgeye yapılan Seyrantepe metrosunun ve tünel inşaatının etkisiyle ilçedeki nitelikli konutların sayısı arttı. Maslak'a yakınlığıyla bilinen Kağıthane'de ulaşım imkânlarının çeşitlenmesi ile birlikte bölge orta-üst gelir grubu tarafından rağbet görmeye başladı" şeklinde konuştu. 

 

METREKARESİ 12 BİN LİRA
Cansel Turgut Yazıcı, Kağıthane'de markalı konut projelerinin artması ile konut fiyatlarının da yükseldiğine dikkat çekti. Kağıthane'deki markalı konutlarda metrekare fiyatlarının 4 bin ila 9 bin lira arasında değiştiğini belirten Yazıcı, bazı projelerde dairelerin şerefiyelerine göre rakamın 12 bin liraya çıkabildiğini de sözlerine ekledi. 

 

Kağıthane'de en çok tercih edilen konut tipleri  2+1, 1+1 ve 3+1 olarak belirlendiğini açıklayan Yazıcı, "2016 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu'na göre, Kağıthane'de 2013'te yüzde 32, 2014'te yüzde 11, 2015'te yüzde 24 ve geçen yıl yüzde 3 fiyat artışı yaşandı. Son beş yıla bakıldığında konut fiyatlarının yüzde 87 arttığı görülüyor. Bileşik değer yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 17. Kağıthane bu oranlarla İstanbul'daki 34 ilçe içerisinde 17'nci sırada yer alıyor." dedi. 

 

Göktürk'e havalimanı dopingi
Önemli ulaşım ağlarına yakın olması ile dikkat çeken Kağıthane,  Mahmutbey- Mecidiyeköy metro hattının açılması ile de ulaşım açısından olanak sağlayacak. Konut fiyatlarında görünen 3 yıllık artışın devam etmesi öngörülüyor. 

 

Yeşil çevresi ve orta ve üst düzey gelir grubunun tercih ettiği konut projeleri ile öne çıkan Göktürk'te İstanbul Yeni Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yakınlığı sebebiyle konut fiyatları son 3 yılda yükseldi. 
 


Geri Dön