19 / 04 / 2024

Folkart 10 yılda 16 milyar dolar yatırımla öncü oldu!

Folkart 10 yılda 16 milyar dolar yatırımla öncü oldu!

Folkart Towers'da yaşamın başlaması ve sunduğu olanaklar bölgeye ilgiyi daha da arttırdı. Kulelerde kiralamaların da hızlı olması yatırımcıları da bölgeye çeken unsurlardan sadece biri oldu.



Folkart Tovvers'ın kuleleri çıkıp bölgenin ilerideki siluetine dair ilk sinyalleri verdikten sonra yeni projeler start aldı. 

Folkart Towers'da yaşamın başlaması ve sunduğu olanaklar bölgeye ilgiyi daha da arttırdı. Kulelerde kiralamaların da hızlı olması yatırımcıları bölgeye çeken unsurlardan biri oldu. İzmir'in yeni kent merkezi olan Bayraklı'nın yıldızı her geçen gün daha da parlıyor. 

Arka arkaya başlayan projeler ve patlayan talep, pek çok yatırımcının rotasını değiştirdi. Bölgede arsa fiyatları yükseldi. Alsancak Liman, Bayraklı, Salhane, Turan ve Halkapınar bölgelerini kapsayan İzmir'in yeni kent merkezi, sadece yerli yatırımcının değil, İstanbul ve Ankaralı güçlü yatırımcıların yanı sıra yabancı yatırımcıların da dikkatini çekmeye başladı. 


Folkart öncülük etti 


İzmir'e yatırım yapmak isteyen dev firmalar, yüz milyonlarca dolarlık projeler hazırFolkart kurulduğu günden bu yana izmirlileri yepyeni bir yaşam tarzıyla tanıştırdı. Avrupa'nın en yüksek ikiz kulelerinden olan Folkart Towers, İzmir'in yeni kent merkezinde başlayan bu büyüklükte ilk karma proje tüî olarak da birçok firmaya örnek oldu lamaya başladı. Yeni kent merkezi olarak belirlenen 450 hektarlık arazide toplamda önümüzdeki 10 yıl içerisinde bölgede planlanan projeler tamamlandığında 16 milyar dolarlık yatırım yapılmış olacak. Bu alanın 3'te l'i konut, diğer bölümü ise ticari imarlı. Bölgede 3,5 emsal var ve yükseklik serbest. Şehrin tam ortasında konumlanan bu bölgenin Manhattan gibi olması bekleniyor.

 

İzmir'in kalbi Bayraklı'da atacak 


Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, bölgenin konumu ve imar durumundan dolayı önümüzdeki 5-10 yıl içinde yapılaşma tamamlandığında bu bölgede irili ufaklı 100'ün üzerinde proje olacağının altını çizdi. Projelerle birlikte çoğalacak sosyal imkanlar düşünüldüğünde Bayraklı tam anlamıyla İzmir'in kalbinin attığı yer olacak. 


Şu anda Folkart Tovvers'da ortalama 3 bin dolar olan satış fiyatı önümüzdeki birkaç yıl içinde 5 bin dolan bulacak. Sancak "İzmir Türkiye'nin en modern ve güzel şehirlerinden birisi. İzmirlilerin desteği ve bizlerin en iyiyi, en güzeli yapma çabamız birleştiğinde dünyanın sayılı şehirlerinden birisi olacağına inanıyorum. Bence artık burada yapılacak projeler birbiriyle yanşacak. Bölgede yapılacak projelerin belli bir standardın altına düşmemesi gerekiyor. Dubai, Hong Kong ve dünyanın marka olmuş birçok şehri böyle daha iyiyi, daha güzeli yapma yarışının eserleridir. izmir neden bir marka şehir olmasın?" diyerek İzmir'e duyduğu güveni her platformda vurguluyor. 


Bayraklı gidilen yer olacak 


2003 yılında  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin, hazırladığı "İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı"nın kabul edildiği toplantıda zamanın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, planın uygulanmaya başlamasıyla Bayraklı'nın 'geçilen' değil, 'gidilen' yer olacağını vurgulamıştı. Bu planla İzmir'in siluetinin değişeceğini, gelecekte turizm ve ticaret kenti olacağını söyleyen Ahmet Piriştiııa'nın hayali gerçek olma yolunda. Bayraklı'daki gelişmeler izmir açısından da olumlu sonuçlara neden olmaya başladı ve İzmir cazibe kenti haline geldi. 

Konumu nedeniyle çok avantajlı bir şehir olan İzmir'i İstanbul'a bağlayacak otobanın, kentin kaderini olumlu yönde değiştirmesi öngörüler arasında yer alıyor. Bu yeni yolla İstanbul-Izmir arası 3 buçuk saate düşerken, yeni biten havalimanının da kentin gelişimini hızlandırması bekleniyor.

 

Hastanelerin temeli atıldı 


Türkiye'nin 7 bölgesinde yapılacak olan "Şehir Hastanesi" projeleri için Bayraklı'nın seçilmesi büyük avantaj olacak. 2 bin 60 yatak kapasiteli, 7 hastaneden oluşan Bayraklı Sağlık Kampüsü'nün temeli Mail ayında atıldı. İzmir'de şehrin çeşitli yerlerine yapılacak marinalar ve kurvaziyer limanı gibi projeler diğer artılar olarak gösteriliyor. 


Gözlem


Geri Dön