23 / 04 / 2024

Folkart 200 milyon liraya İzmir'e ikiz kule yapacak

Folkart 200 milyon liraya İzmir'e ikiz kule yapacak

Folkart Yapı, İzmir-Bayraklı'da 200 milyon liralık yatırımla ikiz kule projesine başlıyor



Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, Bayraklı'da 200 milyonluk yatırımla İzmir'in ilk ikiz kulelerini yapacaklarını söyledi. İzmir'deki A+ hedef kitlesine dönük olarak başlayan Folkart Narlıdere Evleri'ni 2009 yılında tamamlayan ve Folkart Mavişehir ile İzmir'deki ikinci büyük projesini sürdüren Folkart Yapı, kentin simgesi haline gelecek önemli bir proje için düğmeye bastı.

İZMİR'İN EN YÜKSEK BİNASI OLACAK

Folkart Yapı, 110 bin metrekarelik kapalı inşaat alanında 40 katın üzerinde ikiz kule inşa edecek; yaklaşık 160 metre yüksekliğindeki bina İzmir'in en yüksek yapısı unvanını taşıyacak. Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak "Bölge İzmir'in ortasında, ulaşımı kolay. Projenin zemin katında alışveriş merkezi, üst katlarda rezidens ve 500 ile 600 ofis yer alacak" dedi.

4 AY İÇİNDE İNŞAATA BAŞLIYORUZ

İzmir'in tüm iş merkezlerinin Alsancak ve Konak'ta yoğunlaştığını ve bunun da ciddi bir trafik sorunu yarattığına dikkat çeken Sancak, Bayraklı'daki yeni kent merkezinde gerçekleştirecekleri yatırımla iş dünyasının rotasını bu bölgeye çevirmelerini hedeflediklerini belirtti. Sancak "4 ay içinde de projeye başlayacağız. 30 ay sonra da projeyi tamamlayacağız" dedi.

BAYRAKLI CAZİBE MERKEZİ

İzmir'de ofis ve konutların iç içe geçtiğini kaydeden Sancak "Bu da birçok soruna yol açıyor. Projemizle bu sorunların da önüne geçeceğiz. O bölge, 10 yılda İstanbul'daki Maslak veya Levent gibi cazibe merkezine dönüşecek" ifadesini kullandı. Folkart Yapı'nın İzmir'e 5 yılda 500 milyon liralık yatırım yapma sözü verdiğini hatırlatan Sancak "Geçen 3 yıl içinde kentte 400 milyona yakın bir yatırım gerçekleştirdik. İkiz kule projesi, ofis sahiplerine prestij katacak. Bayraklı'da fırsat olursa yeni projeleri de hayata geçirebiliriz" dedi.
Star


 


Geri Dön