19 / 04 / 2024

Folkart, İzmir Uzundere'deki kentsel dönüşüme talip!

Folkart, İzmir Uzundere'deki kentsel dönüşüme talip!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzundere'de yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabı için 3'üncü ihalede tek teklif Folkart'tan geldi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzundere'de yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabı için 3'üncü ihalede tek teklif Folkart'tan geldi. Bölgede 313 konut ve işyeri yapılacak 


Türkiye'nin "uzlaşmaya dayalı ve yerinde dönüşüm" anlamında ilk kentsel dönüşümünü hayata geçirmek isteyen  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Uzundere projesinin ilk etabında 18 Mayıs tarihinde ihaleye çıkma kararı aldı. Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ihale öncesinde İzmirli müteahhitlerle toplanarak "ihaleye girin, projeye sahip çıkın" çağrısına rağmen ilk iki ihaleye giren olmadı. 


Büyükşehir Belediyesi, şartnamedeki yeni düzenlemelerin ardından 3. ihaleyi de dün yaptı. İhalede tek teklif Folkart'tan geldi. Kapalı teklif usulü olarak gerçekleşen, iki kademeli olarak yapılacak ihale sürecinin ilk aşamasında dosyasını teslim eden Folkart'ın mali teklifi ise 4 Ağustos tarihinde açılacak. İhaleyi Folkart'ın kazanması durumunda Uzundere'de işbaşı yapılacak ve inşaat başlayacak. İhale kapsamında Folkart, Uzundere Mahallesi'ndeki toplam 12 bin 809 metrekare alandaki iki adada 280 konut ve 33 işyeri yapacak. 9 bloktan oluşan iki adada büyüklükleri 68 ile 131 metrekare arasında değişen, 2 +1 ve 3 +1 olmak üzere farklı konut tipleri bulunacak. İş yerlerinin büyüklükleri ise 30 metrekare ile 230 metrekare arasında değişecek. İdareye 139 konut, 9 işyeri; yükleniciye de 141 konut ile 24 işyeri kalacak. Proje için tahmin edilen bedel ise 64,5 milyon lira olurken, çalışmalar 600 günde bitirilecek. 


"Folkart güvencesini artık liva markasıyla kentsel dönüşümde başlatıyoruz" diyen Folkart Başkanı Mesut Sancak, "Bu alanda da yeniliklere imza atacağız. Bildiğiniz üzere Türkiye'de 6.5 milyon, İzmir'de ise 315 bin dönüştürülecek yapı var. Bu dönüşümde biz de önemli bir aktör olmak istiyoruz. Eğer ihaleyi kazanırsak bu ilk projemizde kentsel dönüşümde örnek olacak bir yaklaşım sergileyeceğiz. Önümüzdeki süreçte önce İzmir, ardından İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerine odaklanacağız. Ama her zaman söylediğimiz gibi İzmir bizim merkez üssümüz" ifadesini kullandı. 


Habertürk Egeli



Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karabağlar Uzundere'de yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabı için gerçekleştirilen ihaleye ilk ve tek teklif Folkart'tan geldi. İhale sürecinin ilk aşamasında dosyasını teslim eden Folkart'ın mali teklifinin 4 Ağustos tarihinde açılacağı öğrenildi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Önümüzdeki süreçte önce İzmir'de, ardından İstanbul'da kentsel dönüşüme odaklanacağız" dedi. İzmir'i merkez üsleri kabul edip, yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini dile getiren Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'de LİVA markasıyla kentsel dönüşüm projelerine hazırlandıklarını belirtti. Sancak, Folkart olarak, Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesine katılarak ilk adımı attıklarını vurguladı.


Hedef, kente katkı 


Türkiye'de 6.5 milyon, İzmir'de ise 315 bin dönüştürülecek yapının olduğunu aktaran Sancak, "Artık kentsel dönüşümde de, önemli bir aktör olmak istiyoruz" diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabına teklif vererek ihaleye katıldıklarına değinen Sancak, kazanmaları halinde özellikle bu ilk projede ticari hedefi küçültüp kente katkı getirebilmek amacıyla kentsel dönüşümde örnek olacak bir yaklaşım sergileyeceklerini bildirdi.



Yeni Asır



Haber Sabah Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karabağlar Uzundere'de yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabı için gerçekleştirilen ihaleye ilk ve tek teklif Folkart'tan geldi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Önümüzdeki süreçte önce İzmir'de, ardından İstanbul'da kentsel dönüşüme odaklanacağız" dedi. İzmir'i merkez üsleri kabul edip, yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini dile getiren Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'de LİVA markasıyla kentsel dönüşüm projelerine hazırlandıklarını belirtti. Sancak, Folkart olarak, Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesine katılarak ilk adımı attıklarını vurguladı. Türkiye'de 6.5 milyon, İzmir'de ise 315 bin dönüştürülecek yapının olduğunu aktaran Sancak, "Artık kentsel dönüşümde de, önemli bir aktör olmak istiyoruz" diye konuştu. Sancak, ilk projede ticari hedefi küçültüp, kente katkı getirebilmek amacıyla, kentsel dönüşümde örnek olacak bir yaklaşım sergileyeceklerini bildirdi.


Sabah Egeli




Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Folkart yeni markası Liva ile kentsel dönüşüm projelerine hazırlanıyor. Bu alandaki ilk adım, Büyükşehir'in Uzundere için çıktığı ihale ile atıldı.


YENİ HEDEF


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin. Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabı için çıktığı iki aşamalı yapım ihalesine Folkart da katıldı. Folkart'm hedefinin, yeni markası Liva ile bu alanda da yeniliklere imza atmak olduğu belirtildi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, önce İzmir'de ardından İstanbul'da kentsel dönüşüme odaklanacaklarını söyledi.  


KENTE KATKI 


İzmir'i merkez üsleri kabul edip yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini aktaran Sancak, ilk adımı da Büyükşehir'in ihalesine katılarak attıklarını belirtti. Sancak,"Kazanmamız halinde özellikle bu ilk projede ticari hedefi küçültüp, kente katkı getirebilmek amacıyla, kentsel dönüşümde örnek olacak bir yaklaşım sergileyeceğiz" dedi. 


Folkart, ihaleyi kazandığı takdirde Uzundere mahallesinde, 12 bin 809 metrekare alandaki iki adada 280 konut ve 33 işyeri yapacak. Proje için tahmin edilen bedelin 64.5 milyon lira olduğu, çalışmaların 600 günde bitirileceği belirtildi. 



Posta Ege


Geri Dön