20 / 04 / 2024

Folkart Towers'ta yaşam başladı!

Folkart Towers'ta yaşam başladı!

İzmir'in yeni kent merkezinde yükselen Folkart Towers'ın A Kule'sinde yaşam başladı. A kulesinde yaşam başlarken B Kule'nin inşaatı da hızla devam ediyor. B Kulenin teslimi Ağustos ayında yapılacak.




 A Kule'sinde yaşam başlayan Folkart Towers'ın B Kule'si Ağustos sonunda tamamlandığında 4 bin kişinin yaşayacağı bir yaşam merkezi hayata geçmiş olacak İzmir'in yeni kent merkezinde yükselen Folkart Tovvers'ın A Kule'sinde yaşam başladı. A kulesinde yaşam başlarkenken B Kule'nin inşaatı da hızla devam ediyor. Ağustos ayı sonunda B Kule'nin teslimatı da gerçekleştikten sonra yaklaşık 4.000 kişinin çalışacağı ve yaşayacağı, günde ortalama 20.000 kişinin girip çıkacağı bir yaşam merkezi olacak. 


Folkart Towers inşaatında uygulanan yöntemler ve yeniliklerden bazıları sadece  İzmir  ve Türkiye'de değil Avrupa'da da ilk olma özelliği taşıyor. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Ar-Ge ve yatırım kısmında para ve bilgiden kesinlikle tasarruf etmediklerini söyledi. Proje aşamasından itibaren Türkiye'nin ve dünyanın alanında bü- numara olan isimleriyle çalıştıklarını belirten Sancak, "Kazık testleri ve taşıma kapasiteleri konusunda dünya lideri Fugro Loadtest firması tarafından yapıldı. Dünyada depreme karşı uluslararası benzer büyüklükteki çok az projede uygulanan ileri mühendislik hesaplama yöntemlerinden yararlanılan projede, özel derin temel baret kazıkları ile temel sistemi oluşturuldu" dedi. 


Sağlam ve güvenli Herhangi bir deprem veya yangında bü- apartmanın beşinci katında olmaktansa Folkart Towers'in 45'inci katında olmayı tercih edeceğini belirten Sancak, "Yapının belli bölgelerinde depremde ve rüzgarda salınımlan dengeleyen, uzayıp kısalabilen sismik dengeleyici, adeta amortisör görevi gören özel kiriş elemanları kullanıldı. Outrigger adlı bu sistem Türkiye ve Avrupa'da ilk kez uygulandı. Yangın otomasyonu algılama ve ihbar sistemleri ile yapının bü* yangın esnasında maksimum güvenlikte olmasını sağlıyor. 


Sistem yangın durumunda önce yetkilileri ve ıiskin durumuna göre binadaki insanları uyarıyor. Bu uyarıyla birlikte bilgisayar yazılımları yapının yangın senaryosunu uygulamaya alıyor" dedi. A Kule'nin 8 ile 17. katlan arasında rezidanslar, 18. katta Lounge ve 19 ile 43. katlar arasında ofisler yer alıyor. Rezidans ve ofis katlarının bağımsız girişleri, asansörleri ve koridor alanları mevcut. 44. katta ise eşsiz izmir manzarasının izlenebileceği seyir terası bulunuyor. 


Folkart Tovwws giriş katında bulunan alışveriş alanı Towers Life'ta yer alan cafe, restaurant ve mağazlaı* önümüzdeki aydan itibaren hizmet vermeye başlayacak


Ziyaretçiler yeşil alanlarla çevrili bü- atmosferde, açık havada alışveriş keyfini yaşayacak, yürüyüş parkurları ve su öğelerinin yer alacağı yeşü alanlarda dinlenebilecekler. Folkart yeni aldığı arsada başlayacağı projenin hafriyatı sırasında inşaat sahasında kalarak kesüecek olan 40 - 45 yıllık ağaçlan bu peyzaj alanına taşımıştı. 


Sağlık ve spor merkezi Kulenin 5,6 ve 7. katlarında yaklaşık . 4.225 metrekaresi kapalı 1.325 metrekaresi ise açık olmak üzere, bünyesinde açık ve kapalı havuzlar, spa, fitness, sauna, tenis - basketbol sahaları yer alan sağlık ve spor merkezi bulunuyor. 


Merkez Eylül ayından itibaren hizmet vermeye başlıyor. 


Yeni Asır 



Geri Dön