28 / 03 / 2024

Form Grubu, 45. yaşını Erol Evgin'le kutladı!

Form Grubu, 45. yaşını Erol Evgin'le kutladı!

Yüksek verimli iklimlendirme ve yenilenebilir enerji sistemleri kuran Form şžirketler Grubu, 45. Yılını kutladı.  Form şžirketler Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Korun, yenilenebilir enerji üretimi ile ilgili son dönemde çok umut vadeden gelişmeler kaydettik



Türkiye 'nin yenilenebilir ve sürdürülebilir temiz enerjiye yönelmesi gerektiğinin altını çizen Form şžirketler Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Korun, bu sene Türkiye 'deki ilk gün ışığı ile aydınlatma ünitelerini imal ettiklerini belirterek, yine ülkemizde Fotovoltaik işine ilk giren firmalardan biri olduklarını söyledi. Korun, 45 yıldır verimli iklimlendirme sistemleri ve temiz enerji konusunda çalıştıklarını, doğaya saygılı üretim ve hizmet konusunda büyük başarılara imza attıklarını de kaydetti.


Klima ve Yenilenebilir Enerji Sistemleri konusunda temsilcilik - satış, imalat ve servis - bakım alanlarında hizmet veren Form şžirketler Grubu, 45 yıldır sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji oluşumunun öncülüğünü yapıyor. 3 Haziran Cuma günü Su Ada 'da düzenlediği 45. Yıl Resepsiyonu 'nda sektörü değerlendirerek; vizyon, misyon ve hedeflerini açıkladı. Form şžirketler Grubu 'nun bu özel gecesinde, Form şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bedi Korun, Form şžirketler Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Korun, Form Endüstri Ürünleri Genel Müdürü Mehmet Oral, Form Temiz Enerji Sistemler şžirketi Genel Müdürü Enis Behar, Form Tesisler Ticaret A.şž. Genel Müdürü Güray Korun ve Form Tesisler Bakım Ticaret Ekrem Ceştepe ev sahipliği yaptı.

Tunç Korun; Form şžirketler Grubu 'nun sektörde istikrarlı, yenilikçi ve doğaya, insana saygılı çözümler ürettiğini hatırlatarak, yenilenebilir enerji üretimi ile ilgili son dönemde çok umut vadeden gelişmeler kaydettiklerini açıkladı. Dünyadan ve Türkiye 'den birçok büyük üreticinin kendileri ile işbirliği ve çözüm ortaklığına gitmek için taleplerde bulunduğunu belirten Korun, “Bu sene Türkiye 'deki ilk gün ışığı ile aydınlatma ünitelerini imal ettik. Ülkemizde Fotovoltaik işine ilk giren firmalardan biriyiz ve bu konuda en çok bina uygulaması referansına sahibiz. Son 10 yılda yapılan AVM 'lerde kullanılan ısı pompası cihazlarının yüzde 85 'ini biz verdik, Türkiye 'nin en büyük toprak kaynaklı ve deniz – göl - nehirlerden ısı pompası uygulamalarının yüzde 90 'ını biz yaptık. Bugün yeşil binaların klima ve yenilenebilir enerji ile oluşturulmasında en deneyimli firmalardan biriyiz, hatta belki de en deneyimlisiyiz. Gelecekte yüksek verimli ve yenilenebilir enerjiler anlamında kullanılacak ürünler arasında özellikle gün ışığı, Fotovoltaik, ısı pompası ve VRF sistemlerinin olacağı inancındayız. 45 yıldır sürdürdüğümüz faaliyetler ile bugün, kalite ve teknik üzerine kurulu ismimizle, merkezi klimada Türkiye 'nin 4. büyük firmasıyız. Geldiğimiz noktada ulaşmış olduğumuz hacimden çok, 1990 yılındaki ciromuzu yaklaşık 21 katına yükseltmiş olmamız, bizim için önemli bir ölçektir. Daha da gidecek çok yolumuz, yapabileceğimiz çok şeyler olduğuna inanıyoruz. Bu rakamlardan daha önemlisi, tüm çalışanlarımızın severek ve benimseyerek çalışabilecekleri bir iş ortamı yaratabilmiş olmamızdır ” açıklamasında bulundu.

Form Grup verimli ve alternatif çözümler sunuyor

Tunç Korun sektörü değerlendirerek; “Farklı işler yapmak isteyen yatırımcı veya proje uygulayan firmalar Form şžirketler Grubu ile fikir alışverişinde bulunarak alternatif uygulamalara imza atabiliyor. Projeye göre en uygun desteği veren Form şžirketler Grubu, sadece cihazların temini değil, hangi sistemle daha fazla verim elde edileceğini düşünerek tam bir çözüm sunuyor. Projenin bulunduğu konumun yapılacak uygulamaya karar vermede önemli olduğunu belirten Tunç Korun, “Örneğin, yeni bir AVM yapılacaksa, ‘yanından nehir geçiyor mu, arkasında göl var mı, deniz kenarında mı ' gibi noktalara bakarak, bunlardan nasıl faydalanabiliriz ve çevreci bir konseptte nasıl daha verimli bir sistem uygularız gibi fikirler sunuyoruz. Antalya 'da 15-20 yıl kadar önce deniz suyunu kullanarak otellerin yüksek verimle soğutma ve kışın da ısıtma elde etmesi konusunda çalışmalar yaptık. Örneğin Sungate Oteli 'nde, soğutma gruplarının tamamı deniz suyuyla soğutulan ve çok daha yüksek verimle çalışan en büyük uygulamadır. Toprak Kaynaklı Isı Pompası projelerini Türkiye 'de ilk olarak uygulayan firmayız. Meydan AVM bunun en büyük örneğidir ve Avrupa 'nın en büyük 5 uygulamasından biridir. AVM 'ler aslında bu konuda çok büyük bir potansiyel. İstinye Park, Capitol, Optimum, Atlantis, Bakırköy Capacity, Forum AVM 'lerin tamamı,  Ankara  Panora ve birçok AVM 'de farklı sistemler içinde bizim cihazlarımız var ” dedi.

Bu yıl 45.yılını kutlayan Form şžirketler Grubu hakkında daha fazla bilgi almak için www.formgroup.com adresi ziyaret edilebilir.


Form şžirketler Grubu Hakkında

1965 yılında “Form Kollektif şžirketi ” adı ile Ankara 'da kurularak çalışmalara başlayan Form şžirketler Grubu, iklimlendirme alanında yaşam ve imalat kalitesini arttıracak sistemlerin kurulumu, cihazların temini, düzenli bakım ve ürün imalatını sağlamaktadır. Form şžirketler Grubu 'nun merkez ofisi Maslak İstanbul'dadır. Ankara, Antalya, İzmir,  Adana  ve Bursa 'da da bölge müdürlükleri bulunmaktadır. Büyük klima sistemleri temin eden Form şžirketler Grubu, büyük binaların ve alışveriş merkezlerinin cihazlarını temin etmekte, kurulum ve bakım faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Üretim alanında hava kanalları, evaporatif soğutucular ve günışığı aydınlatma ürünleri imal eden Form şžirketler Grubu, ayrıca güneşten faydalanarak elektrik elde edilmesini ve verimli binaların oluşturulmasını sağlamaktadır. Form şžirketler Grubu; İklimlendirme, İmalat, Yenilenebilir Enerji, Bakım-Servis ve Form Munters Satış olarak ayrılmaktadır. Form şžirketler Grubu hakkında daha fazla bilgi www.formgroup.com internet adresinden temin edilebilir.


Geri Dön