16 / 04 / 2024

Form Grup, yeşil bina çözümlerinde ilklerin adresi!

Form Grup, yeşil bina çözümlerinde ilklerin adresi!

Global gelişmeleri ve yenilikleri uygulayıp; verimli ve temiz enerji çözümleri sunan Form Grup, ekolojik iklimlendirme, yenilenebilir enerji ve aydınlatma sistemleri ile bir yapının yeşil olabilmesi için ürünler temin ediyor



Yüksek enerji verimliliği içeren ve çevre dostu olan sistem çözümleri konusunda 45 yıllık bir tecrübeye ve uygulamaya sahip olan şirket, alışveriş merkezi, fabrika, otel, iş merkezleri gibi ortak yaşam alanlarında uygulamalarda bulunuyor.

Küresel ısınma, susuzluk, çevre kirliliği ve doğal kaynakların hızla tüketilmesi, temiz enerji kaynaklarını ve yapı sektöründe çevre dostu binaların yapılmasını gündeme getirdi. Çevre dostu bina yapımına ilgi giderek artarken Yeşil Bina olarak tabir edilen yapılar ortaya çıkmaya başladı.

45 yıllık tecrübesiyle kaliteli ürünlerle verimli çözümler sunan ve sektörde ekol olan Form Grup, ekolojik iklimlendirme, yenilenebilir enerji ve aydınlatma sistemleri üzerine çözümler ve hizmetler sunuyor. Dünyanın varlığını tehdit eden küresel ısınma ve enerjide yaşanan sıkıntılar, tüm ülkeleri tek tek yenilenebilir enerji üzerine üretim ve strateji geliştirmeye yöneltiyor. Türkiyedeki firmalar geleceğe yatırım yaparak üretim, uygulama ve hizmetlerini bu alanda geliştirmeye devam ediyor.

Yeşil bina olma kriterleri konusunda danışmanlık ve ürün hizmeti verdiklerini ifade eden Form Şirketler Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Korun yeşil binaların önemine şöyle dikkat çekiyor: Yeşil binalar yüksek enerji performansı sergiler, binalarda yenilenebilir ve sürdürülebilir sistemler kullanılır, bu sistemler maksimum enerji verimliliği sağlayacak şekilde işletilir. Tüm gerçek yeşil binalar sertifikalı yapılardır diyor.

Yeşil yapıların amacıyla ilgili olarak Tunç Korun sözlerine şöyle devam ediyor: Uzun vadeli yatırımlar olarak düşünülmesi gereken enerji yatırımlarında temiz enerjinin, diğer enerji türleri ile kıyasladığımızda daha düşük maliyetli olduğunu rakamlarla açıklayabiliyoruz. Bunun yanı sıra küresel ısınmanın etkisini azaltmak, yenilenebilir enerji üretmek, temiz, yenilenebilir ve yeterli su elde etmek, doğal yaşam alanlarını korumak, yapılaşmanın doğal yaşam üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak, çabuk yenilenebilen malzemeler kullanmak, atıkların geri dönüşümünü sağlamak, bina içinde insan sağlığı üzerinde oluşacak olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için yenilenebilir enerjili yeşil binalar kurmanın önemi gündeme geliyor diyor.

Bu doğrultuda çalışmalarını başarıyla sürdüren Form Grup yakın geçmişte iki başarılı Yeşil Bina projesine de imza attı. Türkiye karton ambalaj sektörünün en eski ve tecrübeli firması Duran Doğan, İstanbuldaki fabrikasında güneşten elektrik elde etmeye başladı. Form Temiz Enerji tarafından kurulan sistem 62 adet ince film Fotovoltaik panelden oluşuyor. Yılda yaklaşık 10,520 kw kwh enerji üretecek olan bu Fotovoltaik çatı sistemi sayesinde, 2,524 kg yıllık karbon dioksit (CO2) tasarrufu elde ediliyor.

Türkiyenin ilk LEED Gold yeşil AVM sertifikasını alan İstanbul TORIUM AVM, Form yüksek verimli klima cihazlarını kullandı. Yıllardır tüm AVMlerinde Form Klima sistemlerini kullanan Toray grubu, Leed sertifikası alan ilk AVMlerinde de Form tarafından temin edilen yüksek verimli ısı pompası cihazlarını ve su soğutmalı ve ısı geri kazanımlı paket klima cihazlarını kullandı.

Form Türkiye'deki AVMlerin yarısından fazlasına klima cihazları temin etmiş ve bugün 15,000 adetten fazla çalışan ısı pompası, 3,000 den fazla paket klima cihazı ile AVM iklimlendirmesinde Türkiye'nin en büyük Klima firmasıdır.

Tunç Korun; Doğaya saygılı, ekolojik, konforlu ve enerji tüketimini azaltan binaların yapımında Form Grup olarak Türkiyedeki en geniş referanslara sahibiz ve yenilenebilir enerjinin ana uygulayıcılarından biri olmaktan büyük onur duyuyoruz açıklamasında bulunuyor.

Bu yıl 45.yılını kutlayan Form Şirketler Grubu hakkında daha fazla bilgi almak için www.formgroup.com adresi ziyaret edilebilir. 


Geri Dön