26 / 04 / 2024

Forum Mersin AVM, yabancı ziyaretçi sayısında artış bekliyor!

Forum Mersin AVM, yabancı ziyaretçi sayısında artış bekliyor!

Ziyaretçi sayısının bu yıl yüzde 20 arttığını vurgulayan Forum Mersin AVM Müdürü Adem Erol, bu artışta komşu ülkelere vizenin kalkmasının büyük rol oynadığını belirtti



Yabancı ziyaretçi sayısını artırmaya yönelik çalışmaların gelecek yıl da devam edeceğim kaydeden Erol, yurtdışındaki tanıtım faaliyetlerini artıracaklarım ifade etti. Sene başında yurtdışından gelen acentelerle Ortadoğu'dan gelen basın mensuplarını Forum Mersin AVM'de ağırladıklarını aktaran Adem Erol, yurtdışı tanıtımlara yöneldiklerini söyledi. Bunun sonucunda da ziyaretçi sayısında artış yaşandığını kaydeden Erol, 'Ayrıca Mersin'in bir tatil şehri olması ve bu yıl yaz sezonunun uzamasının yanında uzun bayram tatillerinin yaşanması nedeniyle çevre illerden gelen ziyaretçilerin de sayısı arttı' dedi. Ziyaretçi sayısındaki artışa paralel olarak istihdamın da yüzde 20 arttığına değinen Erol, AVM bünyesinde 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlandığını ifade etti. Gelecek yıla yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini kaydeden Adem Erol,

yıl sonunda Mersin ile Beyrut arasında feribot seferleri başladığım ve gelecek yü Beyrut'tan gelecek ziyaretçi sayısında da artış beklediklerini söyledi. Hedeflerinin turizmi sezon dışına da taşımak olduğunu vurgulayan Erol, bunun da alışveriş ve sağlık turizmi gibi alternatif turizm çeşitleriyle mümkün olabileceğini kaydetti. Feribot seferlerinin diğer önemli bir özelliğinin, bu ülkeden gelecek kişinin kara yolunu tercih etmesi halinde iki farklı sınır geçmek zorunda kalırken feribot ile doğrudan Mersin'e ulaşabilecek olmasını gösteren Erol, 'Böylece Mersin'e ulaşım kolaylaşırken bölgemize gelecek turistin başka bir noktada harcama yapmasının da önüne geçilecek' dedi.

'Bünyemiz4e yenilikler yapacağız'

Gelecek yıl Forum Mersin AVM bünyesinde yenilikler yapacaklarım da belirten Adem Erol, AVM içinde bir fitness center açılacağı bilgisini verdi. Yaşam merkezi olma yolundaki eksiklerini tamamlamaya başladıklarına değinen Erol, bu amaçla daha önce de Deulcom Eğitim Kurumuna bünyelerinde yer verdiklerini hatırlattı. Deulcom ile gelecek yıl Arap turist sayısının artması nedeniyle Arapça kurslarına başlayacaklarını bildiren Erol, hem mağaza çalışanlarının hem de Mersin halkının bu imkandan yararlanabileceğini dile getirdi. Adem Erol, yine Deulcom bünyesinde sertifika programlan düşündüklerine de işaret etti.

Yılın ortasında başlayan Tax Free, Cash Refund ofisinden de oldukça iyi bir verim aldıklarına değinen Adem Erol, böylece yurtdışından gelen ziyaretçilerin gümrükte işlem yapmak zorunda kalmayıp, Forum Mersin'de iadelerini alabildiklerini söyledi. Ayrıca Atlas Jet, Anadolu Jet ve THY havaalanı servisleri ile Ulusoy'un kalkış noktası olduklarına dikkat çeken Erol, 'Tüm bu çalışmalarımız yaşam merkezi olmamıza katkı sağlıyor' dedi. Yıl sonunda THY ile ortak bir kampanya başlatacaklarını da açıklayan Adem Erol, bu kampanyanın gelecek yıl da devam edeceğini sözlerine ekledi.
Dünya


Geri Dön