26 / 04 / 2024

Frankfurt Başkonsolosluğu'nun eski binasıyla ilgili 5 soru!

Frankfurt Başkonsolosluğu'nun eski binasıyla ilgili 5 soru!

Yeni yerine taşınan Frankfurt Başkonsolosluğunun eski binasına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yeni yerine taşınan Frankfurt Başkonsolosluğunun eski binasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Öztunç, sorusunun Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Öztunç, ''Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosluğu, 2011 yılına kadar mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti devletine ait olan Zeppelinallee 17, 60325 Frankfurt am Main adresindeki binada faaliyet gösterirken, bu tarihten itibaren Kennedyallee 115-117, 60596 Frankfurt am Main adresindeki bir binaya kiracı olarak taşınmıştır. 2011 yılından itibaren devlete ait olan eski bina boş tutulmaktadır. Başkonsolosluk hem bu yeni binaya, hem de şehir içerisinde Höhenstrasse 44, 60385 Frankfurt am Main adresinde bulunan ve Türk Kültür Merkezi olarak faaliyet gösteren bir başka binaya kira ödemektedir'' diye konuştu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un soruları:

1.    Türkiye Frankfurt Başkonsolosluğu olarak kullanılan ve mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti devletine ait olan, Zeppelinallee 17, 60325 Frankfurt am Main adresindeki konsolosluk binası boşaltıldığı tarihten itibaren neden boş tutulmuştur? Bina neden satılmamış veya kiraya verilmemiştir?

2.    Geçtiğimiz yıllarda binayı satın almak veya kiralamak üzere herhangi bir teklif veya talep gelmiş midir? Geldiyse bunlar neden geri çevrilmiştir?

3.    Binanın TÜRGEV'e tahsis edilmesi düşünülmüş müdür? Binanın TÜRGEV'e veya başka bir vakfa tahsis edilmesi hala söz konusu mudur?

4.    Halen Frankfurt Başkonsolosluğu olarak kullanılan Kennedyallee 115-117, 60596 Frankfurt am Main adresindeki yeni binaya yıllık ödenen kira bedeli ne kadardır?

5.    Höhenstrasse 44, 60385 Frankfurt am Main adresinde bulunan ve Türk Kültür Merkezi olarak faaliyet gösteren binaya ödenen yıllık kira tutarı ne kadardır?
 

 


Geri Dön