25 / 04 / 2024

Pakistan'da Türkiye Karaçi Başkonsolosluğu binası açıldı!

Pakistan'da Türkiye Karaçi Başkonsolosluğu binası açıldı!

Türkiye'nin Pakistan'daki Karaçi Başkonsolosluğu'nun yeni binasının açılış töreni bugün gerçekleşti. 



Pakistan'da Türkiye’nin Karaçi Başkonsolosluğunun yeni hizmet binasının açılışı gerçekleşti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; törennde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuşma yaptı.

Açılışı yapılan hizmet binasının Türkiye'den izler taşıdığını dile getiren Çavuşoğlu, "Bu bina Türkiye'den de izler taşıyor. Şu gördüğünüz duvardaki taşlar, Ege'de güzel şehrimiz Alaçatı'dan getirildi. Yine bu hizmet binası Türkiye'nin ve İpek Yolu'nun doğusundaki ülkelerin mimarisini taşıyor." şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, hizmet binasının sadece burada yaşayan Türklere değil, Pakistan vatandaşlarına da hizmet edeceğini belirtti. 

"Pakistan'la bağlarımızı ve iş birliğimizi daha da güçlendireceğiz"

Türk firmalarının Karaçi'de daha fazla yatırım yapmasını teşvik edeceklerinin altını çizen Çavuşoğlu, "Bugün Türk firmaları birçok alanda inşaattan bilgi teknolojilerine, savunma sanayinden beyaz eşya ve turizme, atık yönetiminden hazır gıdaya kadar birçok alanda faal durumdadır." şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, konsolosluk hizmet binasının açılışında katkısı bulanan Pakistan ulusal ve bölgesel yönetimleri ile emeği geçen Pakistanlı ve Türk işçilerine şükranlarını sundu. 

Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye'nin kalkınması için yatırımları bizzat takip etmesi" ve yurt dışında büyükelçilik ve konsolosluk inşa etme konusunda kendilerine verdiği destek dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkürlerini iletti. 

Yakında ABD'de de bir hizmet binası açacaklarını anımsatan Çavuşoğlu, "Bu desteklerle yaklaşık 3 sene önce temelini attığımız New York'taki 32 katlı Türkevi'nin açılışını da bu yılın sonuna doğru Cumhurbaşkanımızla gerçekleştirme imkanımız olacak" dedi.

Pakistan da Türkiye Karaçi Başkonsolosluğu binası açıldı!

Çavuşoğlu, New York'un en yüksek binalarından biri olan Türkevi'nin Pakistanlı vatandaşlara açık olacağını ve hizmet edeceğini aktardı. 

Açılan konsolosluk hizmet binasına ilişkin olarak Bakan Çavuşoğlu, "Bu konsolosluk hizmet binasının, geçmişi köklü tarihe dayanan Türkiye ve Pakistan arasındaki sarsılmaz dostluk ve kardeşliğin de sembolü olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Sindh Valisi İsmail, Türk yatırımcılarını Pakistan'da yatırım yapmaya çağırdı 

Sindh eyaleti Başbakanı Murad Ali Şah ise törende yaptığı konuşmada, yeni hizmet binasının açılışının sadece Türkiye için değil Pakistan için de önemli olduğunu vurgulayarak, bunun, iki ülke arasında uzun süredir devam eden ilişkilerin bir sembolü olduğunu dile getirdi. Sindh Valisi İmran İsmail de yeni hizmet binasıyla birlikte Karaçi'deki Türk yatırımlarının artacağına ifade etti. İsmail, dünyanın değişmekte olduğunu ve Türkiye'nin yeni bir teknoloji merkezi olarak ortaya çıktığını belirterek, Türk yatırımcıları Pakistan'da yatırım yapmaya davet etti. 
 


Geri Dön