29 / 03 / 2024

Pakistan türk konsoloslukları 

Pakistan türk konsoloslukları 

Türkiye'nin Pakistan'daki Karaçi Başkonsolosluğu'nun yeni binasının açılış töreni bugün gerçekleşti. 

Türk müteahhitler Pakistan'da 3,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı Ahmet Cengiz Özdemir, Türk müteahhitlerin Pakistan'da bugüne kadar 3,4 milyarlık proje üstlendiğini dile getirdi. 

Pakistan'da inşa edilen dev şehir için Türk firmalara yatırım çağrısı!

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da inşası devam eden konut ve yaşam alanları projesi için görüşmeler yapmak amacıyla Türkiye'ye gelen yetkililer, Türk firmalarına yatırım çağrısında bulundu.

Türk Kızılay Pakistan’daki azreti İbrahim Camisi'ni yeniden inşa edecek!

Türk Kızılay tarafından, unutulmaya yüz tutan Hazreti İbrahim Camisi'nin yeniden inşa edilmek üzere temeli atıldı...

Pakistan, Türk inşaat şirketlerinin tecrübesinden ders çıkarmak istiyor!

Pakistan Başbakanı İmran Han, çok tecrübeli Türk inşaat şirketleri olduğunun altını çizerek, son 6-7 senede Türkiye'de yaklaşık 2 milyon konut inşa edildiğine dikkati çekti...

Türk inşaat firmalarının Pakistan'daki faaliyetleri artıyor!

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının Pakistan'daki faaliyetlerinin arttığını söyledi.

Türk iş adamlarına Pakistan'a konut yatırımı çağrısı!

Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, Türk iş dünyası temsilcilerine tüketim ürünleri, altyapı, enerji, yenilenebilir enerji, ilaç sanayisi, konut ve makine endüstrisi sektörleri için yatırım davetinde bulundu.

Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı resim yarışması düzenledi!

Pakistan Büyükelçiliği ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül ve eserlerin sergi töreni Konya İl Halk Kütüphanesi Salonunda gerçekleşti.

Pakistan'dan Türk iş adamlarına 1.5 milyar dolarlık çağrı!

Pakistan'ın Pencap eyaletinde yapılması planlanan yaklaşık 1,5 milyar dolarlık "Pencap Karayolları Ağının Yenilenmesi Projesi" Türk iş adamlarına tanıtıldı.

Türk şirketlerin yurtdışındaki arazi büyüklüğü 5 milyon 412 bin 485 dönüme ulaştı!

Gelişmiş ülkelerin başlattığı başka coğrafyalarda arazi alımı furyasına Türkler de katıldı. Makedonya'dan Sudan'a, Suudi Arabistan'dan Pakistan'a Türk şirketlerin toplam arazi büyüklüğü 5 milyon 412 bin 485 dönüme ulaştı...

Erdoğan Bayraktar Pakistan'daki Türk yatırımlarını inceledi!

Pakistan'da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Penjap Eyaleti’nin Başkenti Lahor'da Türk şirketlerinin gerçekleştirdiği katı atık yönetimi ve metrobüs projelerinin uygulamalarını inceledi. Bayraktar daha sonra Türk Okulunu ziyaret etti.

Pakistan'da 21. Türk okulunun temeli atıldı!

Pakistan'da eğitim alanında 16 yıldır faaliyet gösteren Pak-Türk Çağ Eğitim Vakfı, başkent İslamabad'da yeni bir okulun daha temelini attı  

Pak-Türk Çağ Eğitim Vakfı Pakistan'a Türk okulu yapacak!

Pakistanda eğitim alanında 16 yıldır faaliyet gösteren Pak-Türk Çağ Eğitim Vakfı tarafından başkent İslamabadda bin 200 öğrencinin eğitim alacağı Türk okulunun temelleri atıldı

Kuveyt Türk Kardeşlik Köyü'nde yaşam başladı

Pakistan'ın sel felaketinden etkilenen Pencap eyaleti Multan şehrine bağlı Bukhay Wala bölgesinde Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Türk Kızılayı katkılarıyla inşa edilen 'Kuveyt Türk Kardeşlik Köyü'nde yaşam başladı

Pakistan türk konsoloslukları  Haberi

Pakistan türk konsoloslukları 

Pakistan'da Türkiye’nin Karaçi Başkonsolosluğunun yeni hizmet binasının açılışı gerçekleşti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; törennde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuşma yaptı.

Açılışı yapılan hizmet binasının Türkiye'den izler taşıdığını dile getiren Çavuşoğlu, "Bu bina Türkiye'den de izler taşıyor. Şu gördüğünüz duvardaki taşlar, Ege'de güzel şehrimiz Alaçatı'dan getirildi. Yine bu hizmet binası Türkiye'nin ve İpek Yolu'nun doğusundaki ülkelerin mimarisini taşıyor." şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, hizmet binasının sadece burada yaşayan Türklere değil, Pakistan vatandaşlarına da hizmet edeceğini belirtti. 

"Pakistan'la bağlarımızı ve iş birliğimizi daha da güçlendireceğiz"

Türk firmalarının Karaçi'de daha fazla yatırım yapmasını teşvik edeceklerinin altını çizen Çavuşoğlu, "Bugün Türk firmaları birçok alanda inşaattan bilgi teknolojilerine, savunma sanayinden beyaz eşya ve turizme, atık yönetiminden hazır gıdaya kadar birçok alanda faal durumdadır." şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, konsolosluk hizmet binasının...