20 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar Pakistan'daki Türk yatırımlarını inceledi!

Erdoğan Bayraktar Pakistan'daki Türk yatırımlarını inceledi!

Pakistan'da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Penjap Eyaleti’nin Başkenti Lahor'da Türk şirketlerinin gerçekleştirdiği katı atık yönetimi ve metrobüs projelerinin uygulamalarını inceledi. Bayraktar daha sonra Türk Okulunu ziyaret etti.



Pakistan'da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Penjap Eyaleti’nin Başkenti Lahor'da Türk şirketlerinin gerçekleştirdiği katı atık yönetimi ve metrobüs projelerinin uygulamalarını inceledi. Bakan Bayraktar Albayraklar grubu tarafından işletilen 27 kilometrelik Lahor Metrobüs hattında seyahat etti. Bakan Bayraktar daha sonra Pakistan’da faaliyet gösteren Türk Okulunu ziyaret etti.


Federal hükümetin davetlisi olarak Pakistan'a giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Navaz Şerif ve Penjap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerifle gerçekleştirdiği görüşme ardından İslamabad'dan Penjap Eyaleti Başkenti Lahor'a geçti. Bakan Bayraktar ve beraberindeki heyet Lahor'da Türk şirketleri tarafından yürütülen katı atık yönetimi ve metrobus uygulamalarını yerinde inceledi.


Albayraklar Şirketler Grubunun katı atık yönetim merkezini gezen Bakan Bayraktar, daha sonra yine aynı grubun işlettiği Metrobus hattında seyahat etti. Metrobüs uygulamasının Lahor'da trafikte ve toplu taşımacılıkta büyük yenilikler getirdiğini belirten Bakan Bayraktar, “Emeği geçenleri kutluyorum. Çok isabetli bir yatırım olmuş. Lahor’un en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununun bir Türk firmasının yatırımlarıyla çözülmüş olmasının mutluluğunu yaşıyorum” dedi.


Bakan Bayraktar, daha sonra işadamları tarafından Pakistan’da kurulan Türk Okulunu ziyaret etti. Okulun faaliyetleri hakkında bilgi olan Bakan Bayraktar, “Gittiğim her ülkede Türk okullarını ziyaret etmeye özen gösteriyorum. Bu hayırlı hizmetler sayesinde Türkiye’nin dünyadaki tanınırlığı ve bilinirliği arttı. Türkiye’yi yurt dışında en iyi şekilde temsil eden Türk Okulu yönetici ve çalışanlarını yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.



Geri Dön