24 / 04 / 2024

Sırbistan Sancak'ta Türk yatırımları artacak!

Sırbistan Sancak'ta Türk yatırımları artacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Sancak'taki Novi Pazar Belediye Başkanı Nihad Bisevac ile görüştü. Bilgiç, Sancak'ta Türk yatırımlarının artacağını söyledi.



Sırbistan'daki Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinde temaslarda bulunan Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, bölgedeki Türk yatırımlarının artacağını bildirdi.


Büyükelçi Bilgiç, Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar'ı ziyaret ederek, Belediye Başkanı Nihad Bisevac ile görüştü.


Sancak bölgesinin Türkiye ile Sırbistan arasında köprü görevi gördüğünü belirten Bilgiç, burada kendisini yabancı hissetmediğini, kültürlerin neredeyse aynı, tarihlerinin ise ortak olduğunu vurguladı.


Bilgiç, iki ülke arasında son derece iyi ilişkiler olduğunun altını çizerek, "Türkiye, Sancak bölgesine yatırımlarını arttıracak." dedi.


TİKA'nın yenilediği okul açıldı

Sırbistan'ın batısındaki Raska şehrini de ziyaret eden Bilgiç, burada Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilenen ilköğretim okulunun açılışına katıdı.


54 yıl önce inşa edilen Raska İlköğretim Okulu'nun açılışında konuşan Raska Belediye Başkanı İgnjat Raketic, destekleri için TİKA'ya teşekkür ederek, iki ülke arasındaki iş birliğinin devam etmesi temennisinde bulundu.


TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak da TİKA'nın eğitim alanında Sırbistan'da 58 proje hayata geçirdiğini anımsatarak, farklı alanlarda projelerin devam edeceğini kaydetti.


AA


Geri Dön