19 / 04 / 2024

Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı resim yarışması düzenledi!

Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı resim yarışması düzenledi!

Pakistan Büyükelçiliği ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül ve eserlerin sergi töreni Konya İl Halk Kütüphanesi Salonunda gerçekleşti.



Programın açılış konuşmasını Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy yaptı. Konya’da geçtiğimiz yıl “Pakistan’ın Sanatı ve Mimarı” konusuyla yapılan yarışmanın bu yıl “Pakistan’da Moğol / Türk Sanatı ve Mimarisi” konusuyla yapıldığını söyleyen Gürsoy, yarışmaya 27 eserin katıldığını ifade etti. İlk 3’e girenlerin yanı sıra daha sonraki 3 öğrenciye “Yetişen Sanatçı Ödülü”, onlardan sonraki 3 öğrenciye de “Mansiyon Ödülü” olmak üzere toplam 9 öğrencinin ödüllendirileceğini kaydetti.



PAKİSTAN VE TÜRKİYE DOST ÜLKE


Türkiye ve Pakistan’ın iki dost ülke olduğuna dikkat çeken Gürsoy, Konya ve Pakistan’ın Multan şehrinin kardeş şehirler ilan edildiğini de söyledi. Pakistan’ın Milli Şairi Muhammed İkbal’in Hz. Mevlana’ya duyduğu sevgi ve hürmete binaen Mevlana Türbesi’nin bahçesinde, Muhammed İkbal’e bir makam verildiğini de ifade etti. Daha sonra kürsüye Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood çıktı. Konya’nın 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti olması sebebiyle bütün Konyalıları tebrik ederek sözlerine başlayan Mahmood, bu resim yarışmasının iki dost ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine vesile olması temennisinde bulundu. Muhammed İkbal ve Hz. Mevlana arasında manevi bir bağ olduğunu sözlerine ekleyerek gelecekte bu iki önemli ismi konu edinen çeşitli faaliyetlerde bulunmayı düşündüklerini de söyledi.


ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ


Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürü Mustafa Yılmaz da dost ve kardeş ülke Pakistan’ın büyükelçisini Konya’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bu anlamlı resim yarışmasının Konya’nın 2016 Turizm Başkenti olması sebebiyle yapılan etkinliklerle aynı dönemde yapılıyor olmasının çok isabetli bir karar olduğunu ifade etti.


Dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesi ve eserlerin yer aldığı serginin açılışının ardından program sona erdi. Ödül ve sergi programına Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Karatay ve Selçuklu Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erkan Türkmen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Aydın Uygun, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Toplamda 27 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere hediyeleri takdim edildi. Öğrencilerin eserlerinin yer aldığı sergi gezildi.



Memleket


Geri Dön