29 / 03 / 2024

Fransa, Alstom‘un enerji hisselerinin satışına onay verdi!

Fransa, Alstom‘un enerji hisselerinin satışına onay verdi!

Fransa, Alstom‘un enerji hisselerinin satışına onay verdi. Fransa Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, GE'nin Fransa'daki yatırım projesine ve Alstom ile enerji sektöründeki iş birliğine onay verildiği duyuruldu.



Fransa Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, GE'nin Fransa'daki yatırım projesine ve Alstom ile enerji sektöründeki iş birliğine onay verildiği duyuruldu. Açıklamada verilen iznin mayıs ayında alınan kararın gerektirdiği zorunlu bir aşama olduğu vurgulandı.


Haziran ayında Fransız Alstom şirketinin hisselerinin satışına ilişkin müzakerelerde son aşamaya gelinmişti. Alstom'un GE ile ortaklığa gitme kararının ardından, hisselerin yüzde 20’sinin Fransız devleti tarafından alınması konusunda da anlaşmaya varılmıştı. Devlet, Alstom’un yüzde 29 hissesine sahip Bouygues şirketinin elindeki yüzde 20 hisseyi satın alacak. Devletin bu satış için 1,7 milyar avro ödemesi öngörülüyor.


Alstom Yönetim Kurulu, devletin de yeşil ışık yakmasının ardından Alman Siemens ve Japon Mitsubishi ortak önerisi yerine Amerikan General Electric şirketi ile ortaklığa izin vermişti. Ortaklığın gerçekleşmesi için Ekonomi Bakanlığı'nın resmi onayı gerekiyordu.


Amerikan şirketi ilk etapta Alstom’a hisseler için 12,35 milyar avro ödemeyi, daha sonra eşit koşullarda ortak kurulacak şirketlere 2,5 milyar avro yatırım yapmayı ve en az bin kişilik istihdam yaratmayı teklif etmişti.


Akşam


Geri Dön