19 / 04 / 2024

FSB, cami inşa etme bahanesiyle para toplayan grubun faaliyetlerine son verdi!

FSB, cami inşa etme bahanesiyle para toplayan grubun faaliyetlerine son verdi!

FSB, cami inşa etme bahanesiyle topladığı paraları IŞİD'e aktaran bir grubun faaliyetlerine son verdi..



Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Moskova ve Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinde hayır kurumu adı altında terör örgütleri IŞİD ve Fetih El Şam'ı (Eski adıyla El Nusra) finanse eden bir grubun faaliyetlerine son verdi. Teröristler, internet üzerinden cami ve yoksul Müslümanlara yardım bahanesiyle para toplamış.

FSB'nin halkla ilişkiler dairesinden Rus basınına yapılan açıklamada "Moskova, Çeçenistan, İnguşetya ve Dağıstan'da 11 Aralık'ta şüpheli adreste aramalar yapıldı. Adreslerde terörü desteklemek için kullanılan çok sayıda banka kartı, aşırıcı yayın ve telefon simkartları ile ekipman alımı için klavuz ele geçirildi" denildi.

Operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin teröristlere 2016 yılından beri 38 milyon ruble (3 milyon TL) para aktardığı öğrenildi.

YAKALANAN TERÖRİSTLER ARASINDA TÜRKİYE'DE YAKALANAN BİR TERÖRİSTİN YAKINLARI VAR

Sputnik News'te yer alan habere göre, grup üyeleri banka hesap bilgileri ve çeşitli ödeme aracı bilgilerini sosyal medya ile çevrimiçi mesajlaşma uygulamalarında paylaşıldı.

Kullanıcılardan cami inşa etme ve yoksul Müslümanlara yardım etme bahanesiyle kurulan ‘Muhacirun' ve ‘Salsabil' isimli hayır kurumları üzerinden para toplandı ve teröristlere aktarıldı.

Yakalanan teröristler arasında Türkiye'de yakalanan IŞİD üyesi Muhammed Saidov ve Rusya İnguşetya'da etkisiz hale getirilen Beslan Mahauri'nin yakınları olan Rusya vatandaşları yer aldı.


Geri Dön