18 / 04 / 2024

Fuarın gözdesi ucuz konut projeleri

Fuarın gözdesi ucuz konut projeleri

Krizin dillerden düşmediği bir dönemde gerçekleştirilen Realist Expo fuarında en çok ilgiyi ekonomik konut projeleri gördü.



Hafta sonunu fırsat bilerek fuara giden tüketiciler, fiyatları 80 bin YTL'den başlayan daireleri yakından inceledi. Esenyurt'taki Fi-Yaka projesinde 135 metrekare büyüklüğündeki 150 daireyi 99 bin YTL'ye satışa çıkararak dikkatleri üzerine çeken Fi-Yapı'nın sahibi Fikret İnan, stantlarında maketleri inceleyip rezervasyon yapan çok sayıda müşterinin daha sonra şantiyeye giderek konut sözleşmesine imza attığını söyledi. Fuarda en büyük standı açan İnan, küresel krizin ziyaretçi sayısını etkilediğini ancak daha çok alıcı tabir edilen tüketicilerin 'ucuza alırım' düşüncesiyle fuara geldiğini kaydetti.

27-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Realist Expo fuarı dün sona erdi. Fuara katılan firmalar otomobil hediyeli kampanyalar ve fiyat indirimleriyle dikkat çekmeye çalıştı. Bazı firmalar fuara özel 10 bin YTL'ye kadar indirim yaptı. 80 firmanın katıldığı fuarda Beylikdüzü, Bahçeşehir, Mimarsinan, Sarıgazi gibi konut arzının yüksek olduğu bölgelere ait projeler ağır bastı. Mekke, Ajman ve Dubai, ABD ve Körfez bölgesinden projeler de Türkiye pazarında ilk kez tanıtıldı. Mekke'deki Zemzem Tower'ın komşusu El Makam fuarda ilk defa görücüye çıktı. Yılın 7 günü yatırımcı tarafından kullanılabilecek proje 25 yıllığına kiralamayı içeriyor. 25 yıl boyunca 7 gece konaklamanın maliyeti 9 bin 500 dolar ile 160 bin dolar arasında değişiyor. Dubai'nin komşusu Ajman emirliğinde inşası süren Pearl Continental Tower'ın temsilcisi Moreplus'da fuarda stant açtı. İkisi rezidans, ikisi ofis olmak üzere 4 bloktan oluşan projede ofis blokları 98 bin dolar ile 484 bin dolar arasında değişiyor. Cordwell Benker Pazarlama Müdürü Erdoğan Bektaş hava şartlarının iyi olması sebebiyle son gün fuara ilginin arttığını ancak vatandaşın yine de konut fiyatlarının daha da düşeceğine inandığı için yatırımda temkinli olduğunu söyledi. Realist Expo'yu düzenleyen Atılım Fuarcılık'ın Genel Müdürü Salim Şahin ise geçtiğimiz yıla göre hafta içi ziyaretçi sayısının az olduğunu, ancak hafta sonu beklemedikleri bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Ziyaretçilerin, elindeki konut stokunu eritmek için cazip kampanyalar düzenleyen firmaların stantlarında yoğunlaştığını ifade eden Şahin, ziyaretçi sayısının 14-18 bin arasında gerçekleşmesini beklediklerini dile getirdi.

Zaman

Geri Dön