25 / 04 / 2024

Fuat Engin: Konut kredisi alırken masraflara dikkat!

Fuat Engin: Konut kredisi alırken masraflara dikkat!

Tüketici Örgütleri Federasyonu Başkanı Fuat Engin, mortgage olarak bilinen konut kredisi başvuruları sonucunda imzalanan sözleşmelerle ilgili uyarıda bulundu



Tüketici Örgütleri Federasyonu Başkanı Fuat Engin, mortgage olarak bilinen konut kredisi başvuruları sonucunda imzalanan sözleşmelerle ilgili yüksek tutarlarda dosya ücreti ve masraf alındığını, tüketicinin onayı dışında sigorta yapıldığını ve ödeme sürecinde borcun yeniden yapılandırılmasından yüzde 2 oranında erken ödeme tutan alındığını söyleyerek bankaların 'haksız' uygulamalarına karşı 'Konut Finansmanı Sözleşmesi' imzalayan tüketiciyi dikkatli olmaları konusunda uyardı.

'Sözleşmede öngörülen şartlar, sözleşme süresi içerisinde tüketici aleyhine değiştirilemez. Tüketicinin bilgisi ve onayı dışında sigorta yapılamaz' diyen Engin, tüketicinin, borçlandığı miktarı önceden ödeyebileceği gibi aynı zamanda bir ya da birden çok ödemeyi vadesinden önce yapabileceğine dikkat çekti. Engin, her iki durumda da bankanın, vadesinden önce ödenen taksitler için gerekli faiz indirmekle yükümlü olduğunu söyledi.
Cumhuriyet


Geri Dön