25 / 04 / 2024

Fulya’daki Hilton Sitesi'ne riskli alan kararı!

Fulya’daki Hilton Sitesi'ne riskli alan kararı!

İstanbul Fulya’da yer alan Hilton Sitesi için riskli alan kararı verildi. Dönüşüme girecek olan sitenin yerinde yeni rezidanslar yükselecek.



İstanbul'daki arsa sıkıntısı bitmiyor. Konut üreticilerini kentsel dönüşüme yönlendiren bu süreçte en çok rağbet gören yerler şehrin merkezinde kalan 30-40 yıllık eski siteler oldu. Konut üreticileri rotasını  Etiler, Mecidiyeköy, Levent, Ulus, Fulya'daki sitelere çevirdi. Sitelerdeki hak sahiplerini ikna etmek kolay olmadığı için görüşmeler tıkanabiliyor. Görüşmeler yıllarca sürüyor ancak yüzde 100'e ulaşmadığı için kentsel dönüşüm başlayamıyor. 


Fulya’daki Hilton Sitesi için önemli bir gelişme yaşandı. Hilton Sitesi, Resmi Gazete’de yer alan Bakanlar Kurulu kararıyla ‘riskli alan’ ilan edildi. 


Emay İnşaat önde

144 daireden meydana gelen Hilton Sitesi, yaklaşık 40 senelik. 15 bin metrekarelik alanda yer alan Hilton Sitesi'nin kentsel dönüşümü için bugüne kadar 30 firma ile iletişime geçildi. Akiş GYO, Mesa, Emay, Bemes/Erkanlı ve Astaş siteyle ilgilenen ve teklif sunan firmalardan oldu.


Vatan Gazetesi'nden Meltem Kara'nın haberine göre, Hilton Sitesi'nde hak sahipleri kendi aralarında bile davalık oldu. Bu durum firmaları geri çekerken, büyük ölçüde hasar bulunan sitede dönüşüm süreci kilitlendi. Bu riskli alan kararı sitenin dönüşümünü hızlandıracak. Şu anda Emay İnşaat’ın sözleşmelerde önde olduğu biliniyor. 

 

Şişli Fulya Mahallesi'nde riskli alan kararı! 

 


Geri Dön