20 / 04 / 2024

G20 Liderler Zirvesi Antalya için tanıtım fırsatı olacak!

G20 Liderler Zirvesi Antalya için tanıtım fırsatı olacak!

Dünyanın en güçlü ülkelerinin liderleri bugün Antalya'da buluşuyor. G20 Zirvesi Antalya için tarihi bir tanıtım fırsatı anlamı da taşıyor.



Antalya için tarihi öneme sahip G20 Liderler Zirvesi bugün başlıyor. Dünyanın en güçlü ülkelerinin liderlerinin zirve nedeniyle gelmesi ile Antalya tarihinin en büyük tanıtım fırsatını yaşıyor. Yakalanan bu paha biçilmez tanıtım fırsatı için Antalya'ya doğa da elinden gelenin en iyisini yapıyor. Antalya'ya gelen liderler ile yaklaşık 15 bin misafiri Antalya'nın gülümseyen güneşi ve mevsim normallerinin üzerinde bir hava karşılıyor. Zirve süresince hava sıcaklığının 20 derecenin altına düşmemesi bekleniyor. G20 Zirvesi hazırlıkları için Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırım 100 milyon lirayı geçerken, zirvenin katkısının ise 200 milyon euro'nun üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Zirve kapsamında gerçekleşen tanıtım fırsatı ise milyar dolarlık bir şans olarak nitelendiriliyor. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip 19 ülke ve AB Komisyonu'ndan oluşan G20'ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20 Dönem Başkanı sıfatıyla davet ettiği Azerbaycan, Malezya, Senegal, Singapur, İspanya ve Zimbabwe devlet başkanları da Türkiye'nin özel konukları olarak katılıyor. 


OBAMA BUGÜN GELİYOR 

Zirvenin ilk konuğu Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz Al Suud oldu. Arabistan Kralı Salman ve beraberindekiler için 546 tane saray odası hazırlandığı ve 400 lüks araç kiralandığı öğrenildi. ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel de bugün Antalya'da olacak. 


GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI 

Ayrıca IMF Başkanı Christine Lagarde, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü Roberto Azevedo gibi dünyanın önde gelen kuruluşlarının temsilcileri de zirve için Antalya'da bulunacak. 


İKİ FİRE VERİLDİ 

Zirveye, ülkesinde yaşanan terör saldırısı nedeniyle son anda programını iptal eden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande yerine Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un katılacağı öğrenildi. Ayrıca Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner'in de ülkesindeki seçimler nedeniyle zirveye katılmayacağı, ülkesini Ekonomi Bakanı Axel Kicillof'un temsil edeceği açıklanmıştı. Böylece G20 Zirvesi iki fireyle gerçekleşmiş olacak. 


GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 

G20 Liderler Zirvesi nedeniyle, hem Antalya Havalimanı'nda, hem de Belek bölgesinde güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartıldı. Zirvede 12 bin polisin yanı sıra 11 bin personel görev alıyor. Havalimanından zirvenin yapılacağı Belek'e ulaşmak isteyen akredite edilmiş ziyaretçilerin en az üç güvenlik noktasından geçmesi gerekiyor. 


BASIN MENSUPLARINA ÖZEL RESEPSİYON

Antalya Büyükşehir Belediyesi, G20 Liderler Zirvesi'ni takip eden gazetecilere resepsiyon verdi. Dışişleri Bakanlığı'nın organizasyonuyla Kaya Belek Otel yanındaki alanda oluşturulan 'G20 Home Kültür Alanı'ndaki resepsiyona, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Valisi Muammer Türker ile yabancı ve Türk gazeteciler katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu tüm hazırlıkların tamamlandığını ve liderlerin gelmeye başladığını söyledi. Başkan Türel ise dünyanın geleceği için çok önemli barış mesajlarını da içeren güzel kararların G20 Zirvesi'ndeki yerini alacağını söyledi.


Sabah Akdeniz


Geri Dön