28 / 03 / 2024

GABORAS, Moody’s’in karşısına dikilecek bir kurum olarak değerlendirilmeyle başlandı!

GABORAS, Moody’s’in karşısına dikilecek bir kurum olarak değerlendirilmeyle başlandı!

GABORAS CEO'su Kurtuluş Altun, "GABORAS, Moody’s’in karşısına dikilecek bir kurum olarak değerlendirilmeyle başlandı" açıklamasında bulundu.



GABORAS CEO'su Kurtuluş Altun, Dünya Gazetesi'nin canlı yayınında Vahap Munyar'ın sorularını yanıtlıyor.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Altun, "GABORAS, Moody’s’in karşısına dikilecek bir kurum olarak değerlendirilmeyle başlandı" dedi.

Kurtuluş Altun, şunları kaydetti: 

"GABORAS, Moody’s’in karşısına dikilecek bir kurum olarak değerlendirilmeyle başlandı.  2018 yılında bir hesap yapılmıştı. Kentteki arabaların toplamı 6 ilçe kadar yer kaplıyor. 2033’te İstanbul’da bir arabanın park edebilmesi için bir başkasının park yerinden çıkması beklenecek. İstanbul araba dolacak. İstanbul’da yer altında otopark potansiyeline sahip yerlerin yıllık gelir kaybı. 20.1 milyar TL.  Otopark potansiyeline sahip zemin altında 20,1 milyar TL yatıyor. Böyle bir gelir potansiyeline sahip yere her yatırımcı talip olacaktır. Türkiye’nin kayıp hazinesidir bu.  İstanbul’da şu ana kadar zemin altı otopark potansiyeline sahip, kamu mülkiyetinde 50 bin 924 gayrimenkul tespit edildi. Bunun 20 binin üzerindeki kayıtlarımıza girdi. Çok zengin bir ülkeyiz ama hazinelerimizi bilmiyoruz. Hazinelerimizi değerlendirebilmeliyiz."

Gayrimenkulün Google'ı' olacak uygulama hazırlandı!


Geri Dön