23 / 04 / 2024

Galataport İstanbul, 50’nin üzerinde kruvaziyer gemisine rezervasyon verdi!

Galataport İstanbul, 50’nin üzerinde kruvaziyer gemisine rezervasyon verdi!

İstanbul’un çektiği turist sayısını iki katına çıkarma hedefine en büyük destek kruvaziyerden gelecek. Aynı anda üç geminin yanaşabildiği Galataport İstanbul, 50’nin üzerinde kruvaziyer gemisine rezervasyon verdi...



İstanbul, Türkiye’nin yükseliş trendindeki turizm potansiyelinden önemli bir pay almayı hedefliyor.

İstanbul’un hedefi, yılda 22 milyon turist ağırlamak. Belirlenen bu hedefe ulaşması için yürütülen önemli projelerden biri de kruvaziyer potansiyelini arttırmak olarak dikkat çekiyor.

NORMAL TURİSTİN 10 KATI KADAR HARCIYORLAR

İstanbul’a gelen normal bir turist 600 dolar civarında bir harcama yaparken; kruvaziyer turisti 2000 ile 5000 dolar arasında harcama yapıyor.

Yeni Şafak'ta yer alan habere görei İstanbul’un şimdilik bir kruvaziyer limanı var; Galataport. Mayıs 2013’te gerçekleştirilen Salıpazarı Limanı İhalesi’ni 702 milyon dolar teklifle kazanan ve Doğuş Holding, 30 yıl işletme hakkına sahip olduğu Galataport’taki hisselerinin yüzde 19’unu BLG Gayrimenkul’e sattı. Geçen yıl ise Galataport’un geliştirme ve işletmesinden sorumlu ortaklığın ünvanı; Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. olarak değiştirildi.

GALATAPORT’UN HEDEFİ YÜZDE 50 FAZLA MİSAFİR

Galataport İstanbul, kısa sürede ağırlayacağı yolcu sayısını yarı yarıya arttırmayı hedefliyor.

Galataport, iki yılda 704 adet kruvaziyer gemisi ağırlıyor ve ortalama senelik 1 milyon yolcu ve mürettebatı misafir etti. Projenin tamamlanmasını takiben ise proje kapsamında yıllık mürettebat dahil 1.5 milyon kruvaziyer yolcusu ağırlamayı ve tesis toplamında yılda 7 milyon yabancı ziyaretçi sayısına ulaşmayı öngörüyor.

REZERVASYON SAYISI 50 GEMİYİ AŞTI

2020 yılının Mart ayında açılması planlanan Galataport İstanbul Kruvaziyer Limanı, şimdiye kadar 50’yi aşkın gemi rezervasyonu aldığı öğrenildi. Limana rezervasyon yapan gemi firmaları arasında dünyanın en büyük 2 gemi firması olan Carnival Corporation ve Royal Caribbean Cruises de var. Liman işletmesi, uluslararası fuarlara katılarak, rezervasyonlarını arttırmayı hedefliyor. Galataport İstanbul; Sultanahmet ve Ayasofya Camileri gibi “destinasyonun içinde destinasyon” olarak öne çıkması bekleniyor.

HEDEF DAHA FAZLA HARCAYAN TURİST

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın açıkladığı projelerin başında gelen Yenikapı’daki Kruvaziyer Limanı da devreye girdiğinde, İstanbul’un yılda 22 milyon turist ağırlaması hedefleniyor. Paris, Londra, New York gibi kentlerin nüfusunun yaklaşık iki katı turist ağırladığını ve turizmden önemli bir gelir elde ettiklerini söyleyen Yıldırım, "Özellikle daha fazla para harcayan gelir grubu yüksek turistleri hedefliyoruz" dedi.

Galataport İstanbul, 50’nin üzerinde kruvaziyer gemisine rezervasyon verdi!

Yenikapı’ya aynı anda 8 gemi yanaşabilecek

Yenikapı Kruvaziyer Limanı’na binlerce yolcu taşıyan 8 gemi aynı anda yanaşabilecek. İstanbul ile tamamen bütünleşmiş, parklar ve kültürel etkinliklerle çevrili olarak planlanan Yenikapı Kruvaziyer Limanı, kentin yeni ve etkileyici bir parçası olacak. Her yıl 500 bin üst gelir grubu turistin giriş yapacağı limanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’yla birlikte hayata geçirecek. 700 milyon liralık yatırımla inşa edilecek Yenikapı Kruvaziyer Limanı’nda bin 500 kişi çalışacak ve dolaylı istihdamı 49 bini bulacak. İstanbul ekonomisine yılda 1 milyar dolar katkı sağlaması hedeflenen limana inan yüzbinlerce binlerce turistin ulaşım, alışveriş, yeme içme sektörlerine büyük katkı verecek.


Geri Dön