26 / 04 / 2024

Galatasaray Florya arazisi Öz Er-Ka İnşaat'ın oldu!

Galatasaray Florya arazisi Öz Er-Ka İnşaat'ın oldu!

Emlak Konut GYO tarafından bugün ihaleye çıkarılan Galatasaray Florya arazisinin kazananı Öz Er-Ka İnşaat oldu. Şirket ihaleyi 832 milyon 500 bin TL teklifle kazandı...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından İstanbul Bakırköy Florya Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturumu bugün yapıldı. Söz konusu araziye konut, dini tesis, ilköğretim okulu ve park alanları yapılabilecek. Florya sahiline yakın konumda yer alan arazi Atatürk Ormanı ile Atatürk Havalimanı'nın ortasında kalıyor.

Galatasaray Florya arazisi Öz Er-Ka İnşaat ın oldu!

832,5 milyon TL teklifle ihaleyi Öz Er-Ka İnşaat kazandı

Toplam arsa alanı 63 bin 230 metrekare, toplam inşaat alanı ise 55 bin 98 metrekare büyüklüğündeki arsanın kazananı Öz Er-Ka İnşaat oldu. Şirket, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 2 milyar 250 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise 832 milyon 500 bin TL teklif verdi. Teklifler henüz değerlendirme aşamasında. Bu projede; elde edilecek "Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Geliri"nin yaklaşık yüzde 71,43'ü Emlak Konut GYO'ya yaklaşık yüzde 28,57'si ise Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne ait olacak.  Patronu Mahmut Keleş olan Öz Er-Ka İnşaat  Ankara  kökenli bir firma. 

İhaleye esas taşınmazların tespit edilen asgari bedeli 383 milyon 554 bin 450 TL.

9 firmadan teklif geldi

Galatasaray Florya ihalesine 9 firma teklif verdi. Öz Er-Ka İnşaat'tan sonra en yüksek teklifi veren şirket ise Şua İnşaat-Ruha Elektrik İş Ortaklığı oldu. İş ortaklığı ihalede 802 milyon 200 bin TL teklif verdi. En yüksek üçüncü teklifi ise 747 milyon 400 bin TL ile Özak GYO-İnt-Er Yapı İnşaat İş Ortaklığı verdi. 

Galatasaray Florya arazisi Öz Er-Ka İnşaat ın oldu!

Galatasaray kurtulur mu?

Borçları nedeniyle sıkıntıda olan Galatasaray, Emlak Konut GYO ile anlaşma yapmıştı. Riva'da arsasını Emlak Konut GYO ile satışa çıkan sarı-kırmızılı kulüp hasılatın yüzde 80'ini alacaktı. İhaleyi Yılmaz İşnaat kazandı. Yılmaz İnşaat 3 milyar 808 milyon TL'lik projeden şirket payı için Emlak Konut'a 952 milyon TL taahhüt etmişti. Gelirin yüzde 80'ine denk gelen 761.6 milyon TL GS'nin olacak. Galatasaray Florya'daki arazisinden ise yaklaşık 235 milyon TL kazanacak. Sarı-kırmızılı kulüp Kemerburgaz'daki arazisi için de Emlak Konut GYO ile hareket edecek. 

20 Ocak'ta yapılan Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkan olan Mustafa Cengiz, "Riva ve Florya’dan alınan 508 milyon TL avans gibi kullanıldı. Bu eski yönetimce 340 milyon TL olarak kırdırıldı ve harcandı. Üstüne o proje 10 milyon Euro gösterilerek teminat alındı. Futbolcu transferleri ile bir yük bindi Galatasaray’ın omuzlarına. Kısaca eski tas, eski hamam olayına döndük. Maalesef biz bu kafayla; yüksek transfer harcamaları ve israfla gidersek Galatasaray’ın iki yakası bir araya gelmez. Kulübün personel yükü de çok fazla. Müthiş bir gider var." ifadelerini kullanmıştı. 

Galatasaray Florya arazisi Öz Er-Ka İnşaat ın oldu!

İmar planı değişikliği askıda

Galatasaray Florya arazisinin imar planı değişikliği 19 Mart 2018 Pazartesi günü askıya çıktı. Söz konusu alanda konut alanı fonksiyonu ile birlikte park alanı, eğitim (ilkokul) alanı, kültürel tesis alanı ve cami alanı önerildi.

Galatasaray Florya arazisi Öz Er-Ka İnşaat ın oldu!

Arsa bilgisi
1- Bakırköy Şenlik A ada/parsel konut alanı olacak. Konut alanının arsa alanı 42 bin 383 metrekare, emsal değeri 1,30, emsa esala inşaat alanı 55 bin 98 metrekare. Konut alanunun bina yüksekliği Z+2 kat olacak.
2- Bakırköy Şenlik B ada/parsel dini tesis alanı olacak. Dini tesis alanınun arsa alanı 1.533 metrekare.
3- Bakırköy Şenlik C ada/parsel ilköğretim alanı olacak. İlköğretim alanı 5 bin metrekare arsa alanına sahip. Bu alanda inşa edilecek bina yüksekliği Z+2 kat olacak.
4- Bakırköy Şenlik park alanları toplamı 14 bin 313 metrekare arsa alanına sahip.

Plan notları ile igili bilgiler
1. Konut Alanında Yençok: Zemin + 2 Kat (Z+2kat) Olup Kaks:1.30'dur. Konut alanında hesaplanan inşaat alanının yüzde 5'i kadar alan ticari kullanım amacı ile ayrılabilir. Bu ticari birimler bir yapıya bağlı veya bağımsız olarak yapılabilir.
2. Konut Alanında yapılacak olan binalarda blok şekli, boyutları, çekme mesafeleri, bloklar arası mesafeler serbesttir. Bir parselde birden fazla yapı yapılabilir, yapılar ayrık, ikiz, blok, sıra ev ve teras ev şeklinde yapılabilir. Bu yapı nizamları aynı ada içerisinde ayrı ayrı ve/veya birlikte kullanılabilir. Aynı ada içerisinde farklı kat uygulamasına gidilebilir.
3. Konut alanlarında zemin altı otoparkları sadece çekme mesafeleri içerisinde yapılacaktır.
4. İlkokul alanında kaks:1.20, yençok: zemin+2 kat olup avan projeye göre uygulama yapılacaktır. Bu alandaki yükseklik değeri hiçbir koşulda; Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün 23.11.2017 tarih ve 118887 sayılı yazısında belirtilen deniz seviyesinden maksimum 66 metre yükseklik (çatı, baca, anten v.b. dahil zemin + bina yüksekliği) değerini aşamaz.
5. Cami alanında avan projeye göre uygulama yapılacaktır. Bu alandaki yükseklik değeri hiçbir koşulda; Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün 23.11.2017 tarih ve 118887 sayılı yazısında belirtilen deniz seviyesinden maksimum 68 metre yükseklik (çatı, baca, anten v.b. dahil zemin + bina yüksekliği) değerini aşamaz.
6. Park alanları kamunun kullanımına ayrılmış alanlar olup, bu alanlarda 50 metrekareyi geçmeyen yer altı ve yer üstü trafoları düzenlenebilir.

Galatasaray Florya arazisi Öz Er-Ka İnşaat ın oldu!

İhaleye gelen teklifler için tıklayın


Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön