26 / 04 / 2024

Galatasaray Florya projesi tasfiye edildi!

Galatasaray Florya projesi tasfiye edildi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Nisan 2018'de ihale edilen ve 832 milyon 500 bin TL teklifle Öz Er-Ka İnşaat'ın kazandığı Galatasaray Florya projesi tasfiye edildi...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Bakırköy Florya projesi tasfiyesi hakkında açıklama yaptı.

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Bakırköy Florya Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi tasfiye edildi. Dev kurum bu gelişmeyi KAP'tan duyurdu. Söz konusu arsa Galatasaray Spor Kulübü'ne ait. Ancak yapılan sözleşmenin şartları yerine getirilmemesi nedeniyle Emlak Konut dev projeyesi tasfiye etti.

Emlak Konut Florya arsası Galatasaray Spor Kulübü'ne ait. Nisan 2018'de ihalesi yapılan arsa Atatürk Ormanı ile Atatürk Havalimanı'nın ortasında yer alıyor. İhaleyi en yüksek teklifle Öz Er-Ka İnşaat kazanmıştı. Şirket, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 2 milyar 250 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise 832 milyon 500 bin TL teklif vermişti. 

Emlak Konut fesih sürecinin başladığını duyurmuştu

Emlak Konut GYO'nun 13 Eylül 2019 Cuma sabahı KAP'a yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düşmüştü. Emlak Konut "Galatasaray Spor Kulübü Derneği mülkiyetinde bulunan Beykoz İlçesi Riva Mahallesinde kain taşınmazlar ile Bakırköy İlçesi Florya Mahallesinde kain taşınmaz üzerinde proje geliştirmek amacıyla Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Şirketimiz arasında 2016 yılında imzalanan protokollerin feshi süreci başlatılmıştır" şekline açıklama yapmıştı. Bu açıklama üzerine Galatasaray Divan Kurulu olağanüstü toplantı düzenlemiş, çözüm bulmaya çalışmıştı. 

Galatasaray Florya projesi tasfiye edildi!

Mustafa Cengiz ne dedi?

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Spor Kulübü Eylül Ayı Divan Kurulu Olağanüstü Toplantısı'nda şu şekilde konuşmuştu; 

"Bir şeyin sürdürülebilir olması çok hayati. Göreve geldiğimizden beri kalıcı bir sistem için çalışıyoruz. Bunun içindeki ana parçalardan biri Emlak Konut'la ilgili anlaşma. Bu anlaşmayı biz yapmadık. Medyada bazı mahfillerde taraftar psikozu ile yanlış söylemler görüyoruz. Galatasaray, hiçbir zaman devlet ve milletin aleyhine maddi yapılanma içine girmemiştir. Aldıklarımızın bedelini ödedik. Devletimiz spor kulüplerine yardımcı olup elinden geleni yapıyor. Emlak Konut'ta teslim ile ilgili sorun var. Florya'dan şu anda çıkamıyoruz. Bunun nedeni biz değiliz. Nedeni, bize verilen arsanın işgal altında olması.

Devletimiz işgalciyi çıkartmak durumunda. Galatasaray doğrudan taraf değil. Bizim her şeyimiz hazır. Binlerce tonluk dev gibi taş ocağı kurulmuş. Tedbir kararı aldık. Orayı işgal edemeyiz. Bu beklemenin bize, Emlak Konut'a ve Florya'yı alan müteahhite zararı oldu. Riva'da Düşler Vadisi projesi yürümekte. Müthiş konutlar yapılıyor, orada müthiş bir oluşum var. Problem Florya'ya taşıyamamak. Devletimiz ve biz görüşmelerimize sıkı şekilde devam ediyoruz. Emlak Konut'la sorunun çözümü için bir noktaya geldik. O sorunu da bugün yarın halledeceğiz. Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum."

Emlak Konut GYO'nun KAP açıklaması: 
Şirketimiz projelerinden  İstanbul Bakırköy Florya Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi  tasfiye edilmiştir.

Galatasaray Florya projesi tasfiye edildi!

Galatasaray Florya arazisi Öz Er-Ka İnşaat'ın oldu!

Galatasaray’da kurtuluş Kemerburgaz!

Emlak Konut, Galatasaray ile yollarını ayırıyor!
 

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön