25 / 04 / 2024

Galatasaray İlköğretim Okulu Bahçeşehir kampüsü ne oldu?

Galatasaray İlköğretim Okulu Bahçeşehir kampüsü ne oldu?

2013/2014 eğitim yılında açılması beklenen Galatasaray İlköğretim Okulu Bahçeşehir kampüs inşaatı en son bağışçı firmanın açtığı dava ile durdurulmuştu. Yılan hikayesine dönen okulun yapımı için davanın sonuçlanması bekleniyor…




Galatasaray İlköğretim Okulu Bahçeşehir kampüsü ne oldu?


Galatasaray İlköğretim Okulu’nun Bahçeşehir’deki eğitim kompleksinin inşaatı aradan yıllar geçmesine rağmen hala tamamlanmadı. 


Arazisi 3 kez belediye tarafından değiştirilen, bir kez idare mahkemesinin kararıyla tüm bölgedeki inşaatlar gibi yapımı 1,5 yıl durdurulan ve mahkeme kararıyla yapımı başlayan Galatasaray İlköğretim Okulu’nun Bahçeşehir’deki inşaatı yine askıya çıktı. 


Yılan hikayesine döndü

Galatasaray İlköğretim Okulu’nun Bahçeşehir’deki yeni binasının yapım süreci Mermer İş Anonim Şirketi’nin 24 dönümlük araziyi Galatasaray Eğitim Vakfı’na bağışlaması ile başladı. 2006 yılında temeli atılan okul arazisinin sınırları 3 kez değişti. 1.ve 8.sınıf arasında planlanan okul, 4+4+4 sisteminin getirilmesi ile yeni bir sorunla karşı karşıya kalmıştı. Bakanlık yeni sisteme göre ilkokul ve ortaokulun ayrı binalarda olması gerektiğini söyledi. Yapılan düzenlemelerle binalar ayrıldı. 


Net bir tarih yok

Galatasaray İlköğretim Okulu inşaatı bu kez de bağışı yapan firmanın engeline takıldı. Galatasaray Üniversitesi’nden aldığımız bilgiye göre bağışı yapan firmanın vakıf için açtığı dava nedeni ile inşaata yine başlanamadı. Bahçeşehir Galatasaray İlköğretim Okulu’nun yapımına dava sonuçlanır sonuçlanmaz devam edilecek. Ama net bir tarih henüz verilemiyor. 




Geri Dön