19 / 04 / 2024

Galatasaray ve Dumankaya'dan sponsorluk anlaşması!

Galatasaray ve Dumankaya'dan sponsorluk anlaşması!

Galatasaray, forma göğüs reklamı için Dumankaya İnşaat ile 2+1 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı. İmza törenine Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Dumankaya inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya katıldı.



Galatasaray, forma göğüs reklamı için Dumankaya İnşaat ile 2+1 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı. Türk Telekom Arena'da gerçekleşen imza törenine Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Dumankaya inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya katıldı. 


Uğur Dumankaya toplantının başında fanatik bir Galatasaray taraftan olduğunu açıklayınca göğüs ferma anlaşmasının devamında neler olabileceği basın mensuplarınca sıkça soruldu ve Galatasaray'ın gayrimenkul projeleri gündeme geldi, imza töreni sırasında başkan Dursun Özbek, Uğur Dumankaya'ya bir gün önce Eskişehirspor'a frikikten mükemmel bir gol atan kaptan Selçuk tnan'ın, maçta giydiği fermayı hediye etti. 


Galatasaray bu sponsorluk anlatmasından bu yıl 9 milyon TL, gelecek sezon 10 milyon TL gelir elde ederken, üçüncü yıl opsiyon kullanılırsa 11 milyon TL kazanacak. Bu anlaşma sadece Türkiye Ligi maçlarında geçerli olacak ve San-Kırmızılı kulüp Şampiyonlar Ligi'nde başka sponsor reklamım fermasında taşıyacak. 


Başkan Dursun Özbek sponsorluk anlaşması töreninde soruları yanıtlarken, spor kulüplerinin gayrimenkullerini değerlendirmesinin tüm dünyada uygulandığına dikkati çekti ve Galatasaray'ın gayrimenkul projelerine ağırlık vereceğini belirterek şunları söyledi. "Futbol kulüpleri büyük para hareketinin olduğu organizasyonlardır. 


Zaman zaman darboğaza düşebilirler. Kulüpler sıkıntılı süreçte gayrimenkullerini en işi şekilde değerlendirerek çıkarlar, biz de böyle yapacağız. Ama bu anlaşma Galatasaray'ın gayrimenkulleri üzerine bir anlaşma değildir. Sadece kendilerine danışabiliriz. Geçen yıl forma reklamından toplam 33 milyon TL gelir elde etmişiz. Bu yılki anlaşma 42 milyon TL civarında. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya rağmen rakamda artış var.Mecidiyeköy'deki otel inşaatımız da hızla ilerliyor, tahminimce 10 ay sonra hizmete açılacak ve işletmeci firmaların tekliflerini değerlendirmeye başladık." Dumankaya'nın Galatasaray'a sponsor katkısı ile büyük transfer soruları gündeme gelirken, bir basın mensubunun Uğur Dumankaya'ya Ifcrahimoviç'in transferine sponsorluğu sorması üzerine başkan Dursun Özbek "Artık bırakın Ibrahimovic'i" diyerek tepki gösterdi. 


Galatasaray'ın finansal yapısı ve UEFA kriterleri ile ilgili soruya ise Başkan Dursun Özbek şu yanıü verdi: "UEFA ile yapılan toplantıya sportif direktörümüz Cenk Ergün katıldı. O'nun Avrupa'ya gelecek yıl bizi almayabilirler şeklinde açıklaması, UEFA'nın 2009 yılında lanse ettiği kriterlerden kaynaklanıyor. 


Kulüpler 3 yılda toplamda en fazla 30 milyon Euro zarar edebilirler. UEFA'nın bu uyumsuzluklar karşısında uyguladığı 10'a yakın yaptırımı var. Bunun içinde Avrupa'ya gidememek de var. Ayrıca transfer yasağı, para cezası gibi yaptırımlar da var. Bu durumu aşmak için kaynak yaratmamız lazım. Yeni kaynaklar peşindeyiz. Ancak Galatasaray gayrimenkul kulübü değil, sportif başarılara da devam etmek zorundayız. 


Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu'nun Galatasaray maçına yönelik sözleri hatırlatılması üzerine San Kırmızılı Kulübün başkanı şunları söyledi. 'Trabzonspor Başkanının Galatasaray ile ilgili sözlerini tasvip etmiyorum ve karşı çıkıyorum. Hakem hatalan birçok maçta oluyor. Hakemler alıkonulmuş hoş bir durum değil. 


Aynca kendisinin kadınlarla ilgili sözlerini de yanlış buluyorum ve kendisi de hatasını anladı ve bu konuda özür diledi. Sporu çok siyasi mecraya çekmemek lazım. Biz Galatasaray olarak Pasolig uygulamasına da yasa gereği bir uygulama olduğu için karşı çıkmadık. Bu sezonda uygulanıp, görülmesi lazım. Biz Galatasaray olarak sadece yeşil sahada oynamak istiyoruz. Devre arasında transfer yapılması konusuna gelince, teknik heyetten gelecek rapora göre hareket edeceğiz." 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön